Pare za uredjenje Tulovske reke i za spomenik poginulim borcima iz ratova devedesetih

LESKOVAC

Na 96. sednici Gradskok veća Leskovca bile su dve tačke dnevnog reda. Prva je Predlog odluke kojom se odobrava zaključenje sporazuma o zajedničkoj realizaciji izgradnje rasteretnog kanala na ušću Tulovske reke u Južnu Moravu između Javnog vodoprivrednog preduzeća „Srbijavode“ Beograd i Grada Leskovca. Predlog je obrazložio gradonačelnik Goran Cvetanović koji je rekao da je gard u ovu svrhu izdvojio 20 miliona dinatra što je 50% procenjenih vrednosti radova.
„Grad Leskovac je zadužen za vodotokove drugog reda. Grad Leskovac je kao investitor radova svojim sredstvima sproveo postupak eksproprijacije, potpuno u celini to rešio, rešio imovinsko-pravne odnose, izgradio idejno rešenje i podneo zahtev za lokacijske uslove za izvođenje radova. Izgradnjom ovog objekta obezbediće se veći stepen zaštite naseljenih mesta od poplava i štetnog dejstva vodenih stihija.“


Druga tačka koju su većnici razmatrali je predlog odluke kojom se odobrava zaključenje ugovora o isplati nagrade (otkupa, obeštećenja) za projekat idejnog rešenja za spomenik „Česma palim borcima grada Leskovca u ratu od 1991. do 1999. godine“ između Bojana Konstantinovića iz Leskovca kao autora i Grada Leskovca. Odlukom skupštine Grada Leskovca biće podignuta spomen-česma i raspisan je konkurs za izbor idejnog rešenja. Komisija u sastavu Jovan Jović, dipl. menadžer (predsednik), Vladimir Stojanović, dipl. arheolog, kustos u leskovačkom muzeju i Ivana Momić, dipl. inž. pejz. arh., odgovorni urbanista (članovi) su odabrali rad Bojana Konstantinovića i predložili da se s njim zaključi ugovor o otukupu idejnog rešenja.

Cena otkupa je 406.614,26 dinara sa pripadajućim porezima i doprinosima.

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
peci
peci
5 godine pre

Gle čuda, Joca Jović ponovo jaše. Nastavlja da radi u komisijama. Nema boljeg. A i Tojaga se vratio na stari posao. Valjda je prošla opasnost. Sada mogu da nastave sa radom tamo gde su stali.

Bokica
Bokica
5 godine pre

Borci zu zasluzili spomenik, zrtve rata nesmeju da se zaborave, prava odluka.