” Pajsin kup” u ruke fudbalera Vlasine

smart

VLASOTINCE


Pauzu između dva prvenstvena kola, Fudbalski savez oštine Vlasotince, na čelu sa predsednikom Radovanom Stankovićem organizovao je veoma uspešno finalnu utakmicu četvrtu po redu Kup FSO Vlasotince ,,JOVAN STOJANOVIĆ – PAJSA”.
U finalnoj utakmici fudbalskih klubova iz opštine Vlasotince, na fudbalskoj ,,Rosulji” sastali su se srpskoligaš Vlasina i Polet iz Stajkovca, član Jablaničke okružne lige ,,Istok”. Posle 90 minuta dobre i zanimljive igre Vlasina je sasvim zasluženo stigla do pobede od 3:0 (2:0). Bilo je evidentno da je postojala razlika u kvalitetu ekipa, jer Vlasina je srpskoligaš za razliku od ekipe Poleta koja se takmiči u okružnoj ligi. Bez obzira na tu činjenicu ekipa Poleta predvođena trenerskim magom u imenu trenerskog veterna Mije Golubovića ,,Goluba” hrabro se isprsila četi nedavno ustoličenog prvog stratega vlasotinačkog srpskoligaša, trenera Jovice Gmitrovića.


Vlasina je u ovom meču ušla sa najboljim sastavom, iz razloga istinskog poštovanja prema Jovanu Stojanoviću ,,Pajsi”, čoveku koji je ostavio neizbrisiv trag na samoj fudbalskoj ,,Rosulji” u ispisivanju blistave istorije Vlasine i u vremenu kada je ,,Pajsa” svojim ličnim sredstvima finansirao najvećim delom sve aktivnosti fudbalske Vlasine, i tada je Vlasotince važilo za najfudbalskijim gradom u Srbiji. Gledaoci koji su dobro popunili tribine na stadionu, sa setom su evocirali uspomene na proteklo i uspešno ,,Pajsino vreme”.


Za prošlim vremenima, kažu, ne treba žaliti, ali valja se podsetiti.
Vlasina je povela golom Ivana Milića koji je na umešan i spretan način savladao veoma dobrog golmana gostiju Marka Nikolića. A već posle nešto više od pola sata igre, tačnije u 32. minutu Ivan Milić dobio je ,,zahvalnicu” za svoje (ne)sportsko ponašanje od svog trenera Gmitrovića u vidu pokazanog pre veremena puta u svalačionicu. Jer, umišljena zvezda u Ivanu Miliću, smatrala je da može da se ponaša na terenu po svom ćefu i da ne poštuje sudijske odluke na sportski način, već na krajnje nesportski. Trener Gmitrović regovao je kao pravi na pravi način i kao pravi pedagog i iz igre izveo svog nesportski orijentisanog igrača, koji bi ovako nešto mogao da učini i na prvenstvenoj utakmici.
Drugi pogodak u 33.minutu postigao je Aleksandar Stojković, a konačan rezultat postavio je kapiten Filip Miljković u 81.minutu, udarcem sa bele tačke.
Utakmicu je uspešno vodila sudijska trojka na čelu sa mladom i talentovanom Milenom Ristićem, a pomagali su joj Miloš Stamenković i Boris Stojanović.


Da pomenemo i sve aktere ove utakmice na terenu a posebno mladog Pavla Miladinovića ispred Vlasine koji izrasta u istisnskog i pravog fudbalskog radnika koji je dao veliki doprinos perfektnoj organizaciji ove finalne utakmice.
Pobednički pehar pobedničkoj ekipi Vlasine uručio je Vlada Stojanović, sin pokojnog ,,Pajse”. Najbolji igrač finalne utakmice je Filip Miljković iz Vlasine, a Marko NIkolić zavredeo je priznanje kao najbolji akter ovog meča.

  • Zahvani smo svim ekipama koje su bile učesnice ovog fudbalskog kupa i time smo svi mi na najbolji način iskazali svu zahvalnost što je Jovan Stojanović ,,Pajsa” nesebično podario svojoj fudbalskoj Vlasini – rekao je Radovan Stanković, predsednik FSO Vlasotince.
    VLASINA: Marković, Niljković, Blagojević, V. Stojković, Petrović, Marinković, Stanković, Mitrović, Milić, Vlajković, Stojković.
    U protokolu su bili još: Stojanović, Nikolić, Pejčić, Ranđelović, Jović, Pekić, Stevanović.
    POLET: Nikolić, M.Stojanović, Jović, Đorđević, Milenković, Petrović, Cvetković, S.Stojanović, Stanković, Cvetković, Stojiljković.
    U protokolu su bili još: Petrović, Jović, Tasić, Prokopijević, Milenković, Đorđević.
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare