Pajaziti: Memorandum će biti zloupotrebljen u predizbornoj kampanji za Nacionalni savet Albanaca

BUJANOVAC

Arber Pajaziti, predsednik odbora Alternativa za promene u Bujanovcu, napisao je na svom fejsbuk profilu da pozdravlja Memorandum o saradnji između Vlade Kosova i Nacionalnog saveta
Albanci u Srbiji ali i upozorio da će on biti zloupotrebljen u predizbornoj kampanji za izbore za taj savet, koji se održavaju 15. novembra.


“Iako se ova odluka donosi 15 dana pre izbora za nacionalne savete manjina i kao takva će biti zloupotrebljena od strane aktera potpisnika za političke poene, mislimo da će to biti korak koji će biti nastavljen do sledećeg predsednika Nacionalnog saveta Leventa Ćazimi u pravcu realizacije mnogih projekata za dobrobit građana Albanije.
Leventi će produbiti saradnju sa institucijama na Kosovu, u Albaniji i Severnoj Makedoniji, a posebno će vratiti dostojanstvo Albanskom nacionalnom savetu, čineći ga odom zajednici opština: Preševo, Bujanovac i Medveđa”, napisao je Pajaziti.

Premijer Kosova Albin Kurti je juče u Prištini sa kandidatom Partije za demokratsko delovanje (PDD) Ragmijem Mustafom, koji je i aktuelni predsednik Nacionalnog saveta Albanaca, potpisao Memorandum o razumevan ju a na taj satanak nisu pozvani i opstali kandidati za predsednika tog saveta iz drugih stranaka.

Kandidat Alternative za promene je Levent Ćazimi, sin nekadašnjeg komandanta Oslobodilačke vojske Bujanovac Preševo i Medveđa (OVPMB) Ridvana Ćazimija zvanog Komandant Leši koji je poginuo prilikom ulaska Združenih snaga bezbednosti u Kopnenu zonu bezbednosti 25. maja 2001. godine nesrećnim spletom okolnosti.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare