Pacijentu iz Poljske obavljena komplikovana operacija u Opštoj bolnici Leskovac

LESKOVAC

Jednu od najsloženijih operacija na odeljenju Urologije leskovačke Opšte bolnice izveo je dr Milan Petrović uz asistenciju ds Slavoljuba Mladenovića. Oni su za tri sata, koliko je trajala operacija, pacijentu odstranili bešiku sa tumorom i napravili novu bešiku koristeći debelo crevo. Dr Petrović kaže da je operacija prošlo bez problema.

„Kod ovakvih vrsta tumora jedini pravi lek je ono što smo uradili. Drugi način je izvlačenje stoma, odnosno kesa, ali pacijent nije želeo takvu vrstu lečenja. Inače, mi ovakve vrste operacija radimo desetak godina unazad, zahvaljujući akademiku Hadži Đokiću koji u svetu ima najveću seriju ovakvih operacija. Uradili smo desetak ovakvih operacija do sada. One nisu česte, jer u ovom slučaju tumor mora da bude u samoj bešici, a odstranjivanjem bešike on je praktično izlečen.“

Interesantno u ovom slučaju je da se radi o pacijentu iz Poljske, 75-godišnjem Jereneušu Rogavu iz mesta Volbrom kod Krakova, koji je u martu operisan u Poljskoj. Urađena mu je laserska operacija tumorske bešike, ali se tumor ponovo pojavio, te su mu lekari u Poljskoj preporučili operaciju sa postavljanjem kesa, na šta Rogav nije pristao. Tokom posete prijatelju Ljubiši Dičiću u Nišu, došlo je do komplikacija, pa je Dičić u razgovoru sa prijateljima koji su lekari dobio preporuku za doktora Petrovića, kao veoma stručnog za ovakve stvari.

„Dobro se osećam, prošlo je dve nedelje od operacije i danas napuštam bolnicu kao zdrav čovek“ rekao je Jereneuš Rogav.

Prati
Obavesti me o
guest

3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Pertackibot
Pertackibot
2 godine pre

Jeste li mu naplatili 250.000 evra, ili tako neku vrtoglavu sumu, kao što na zapadu lekari eksperti (doduše ne u Poljskoj) naplaćuju nama sa Balkana “svoje znanje” u slučaju ovakvih operacija?

Neko
Neko
2 godine pre

Sve pohvale za dr Milana. Izuzetan strucnjak,a pre svega veliki covek.

Иван strukovni medicinski radiolog
Иван strukovni medicinski radiolog
2 godine pre

Sve čestitke ekipi koja je uradila ovako vrlo složenu operaciju. Možda je to za dr. Milana Petrovića rutina.Cela Poljska i Evropa je zadivljena ovakvim i uspešnim hiruškim poduhvatu.Vi ste predstavili vrhunsku hirušku operaciju Svetu. Vi ste proslavijli našu leskovačku bolnicu u kojoj i ja radim. Takođe Vi ste u Svetu predstavili po ko zna koji put zemlju Srbiju.Svi treba da se ponosimo time i odamo veliko priznanje, pogotivu mi zdravstveni radnici i građani Leskovca.