Patriotski blok Kosova i Metohije optužuje Vučića za pogubnu politiku

 

KOSOVSKA MITROVICA

 

Prijem Kosova u članstvo UEFA pokazuje svu pogubnost izdajničkog Briselskog sporazuma koji je potpisao Aleksandar Vučić, saopštio je danas patriotski blok Kosova i Metohije.

 

“Prošle godine je samoproglašena republika Kosovo primljena u Međunarodni olimpijski komitet uz sramno ponašanje Olimpijskog komiteta Srbije koji je prilikom glasanja bio uzdržan i nije stavio veto na jednu takvu odluku. Sam predsednik Olimpijskog komiteta Vlade Divac je izjavio da se on uzdržao od glasanja jer je takvu direktivu dobio od predsednika Vlade Srbije Aleksanda Vučića. Zato danas čudi navodno nezadovoljstvo srpskog premijera na odluku UEFA imajući u vidu da se posle Olimpijskog komiteta, po inerciji, Kosovo prima u sve sprotske organizacije, rukometa, košarke, fudbala…

Nažalost, to nije jedina podvala i obmana Aleksandra Vučića glavnog kreatora izborne krađe 24. aprila 2016. godine. Da podsetimo, predsednik Vlade Srbije je samo pre par meseci Kosovu poklonio poseban telefonski broj, što samo potvrđuje njegovo drsko učešće u stvaranju samoproglašene republike Kosovo. Još je čudnije da predsednik Vlade Srbije pozdravlja dobijanje šengen-vize za građane samoproglašene republike Kosovo jer će navodno oni plaćati PDV državi Srbiji što je notorna politička glupost sobzirom da nijedna država u svetu ne prodaje svoj suverenitet za PDV.

Predsednik Vlade Srbije takođe ne poštuje ni odluke Ustavnog suda Srbije u kojima stoji da lična dokumenta koje izdaje samoproglašena republika Kosovo ne mogu da budu validna tokom kretanja kroz Srbiju. To se odnosi na lične karte, saobraćajne i vozačke dozvole, pasoše i ostala lična dokumenta. Na ovaj način premijer ruši ustavni poredak republike Srbije jer gazi njenu državnost.

U praktičnom smislu ova odluka UEFE, a pre toga rukometne i košarkaške organizacije kao i ostalih sporotskih saveza, otežava život Srba na Kosovu i Metohiji i njihovo bavljenje sportom. Jer od jeseni Srbija neće smeti da dozvoli srpskim klubovima sa Kosova i Metohije, u navedenim sportovima, da se takmiče u srpskim ligama. Konkretno, fudbalski klub „Trepča“ ubuduće neće igrati utakmice sa Slogom iz Kraljeva nego negde po Đakovici i Uroševcu. A rukometni klub „Mokra Gora“ iz Zubinog Potoka takmičiće se po Prištini i Peći. Kakav će prijem tamo imati može samo da se nasluti2, navodi se u saopštenju koje potpisuju predsednici pokrajinskih odbora DSS-a  Nenad Kojić i Srpskog pokreta Dveri  Goran Milenković.

U saopštenju se navodi i da Srbi sa Kosova i Metohije “od srca čestitaju predsednici Demokatske stranke Srbije Sandi Rašković-Ivić i predsedniku Srpskog pokreta Dveri Bošku Obradoviću ulazak u Skupštinu Srbije”.

“Bez obzira na Vučićevu veliku izbornu krađu, gde je patriotska kolacija DSS-DVERI oštećena za 100.000 glasova, i sramne napade Srpske napredne stanke i njenih trabanata radikala, zavetnika i Treće Srbije istina i pravda su pobedili i glas patriotske Srbije ponovo će se čuti u Parlamentu”, tvrdi se u saopštenju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare