Ozelenjuju zelene površine i sade po parkinzima i hipodromu, cena skoro milionče

LESKOVAC

U okviru jesenje sadnje, za koju je iz gradskog budžeta ove godine izdvojen iznos od preko 930 hiljada dinara, u toku su radovi na više lokacija u gradu, objavljeno je na zvaničnom sajtu grada.

“Krenulo se sa sađenjem lišćara, četinara i dekorativnog šiblja i to na teritoriji Leskovca, Vučja i Grdelice i Predejana.

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović je sa direktorom JP „Urbanizam i izgradnja“ Novicom Nikolić obišao pomenute radove.

Sadnja će biti obaljena na sledećim lokacijama: u Centralnom gradskom parku, na Bulevaru Oslobođenja, u ulici Stojana Ljubića, ulici JMBG, na parkingu u ulici Kralja Petra, na Bulevaru Nikole Pašića, u ulici Cara Lazara, skver u ulici Babički Odred, u ulici Mlinska, park Kralja Petra Prvog, park 9. Jugovića, zelene površine u naselju Dubočica, novoformirane zelene površine na hipodromu, zelena površina na parkingu Legas, park Bambi, novoformirane zelene površine kod sportske hale „Partizan“, u ulici Beogradska, dopuna žardinjera na Bulevaru Oslobođenja četinarskim i lišćarskim dekorativnim šibljem.

U Vučju su zasađene drvoredno sadnice lišćara u Centralnom parku (put prema Miroševcu).

U Grdelici je oplemenjena zelena površina u centru, kod fontane sadnicama četinarskog i lišćarskog šiblja, a u Predejanu je u crkvenom dvorištu zasađen drvored leske pored puta i zamenjene suve sadnice tuje novim.

Materijal je nabavljen iz rasadnika „GREEN IN“ iz Novog Sada”, navodi se u objavi koju u celini prenosimo .

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Reaktivno i proaktivno, uoci razliku
Reaktivno i proaktivno, uoci razliku
4 godine pre

Kada sadis, na kritiku javnosti, to je reakcija na objektivni razlog za kritiku. Ili kad cistis grad posle napada medija, ili kad poklanjas darujes doniras posle dignutih dnevnica. To je reaktivna politika iliti borba sa posledicama. Sasvim suprotno vizionarskoj politici. Da bi bio proaktivan, politicar treba da predvidja, pretpostavlja, vidi dalje. Iduci korak ispred, umesto sto se vraca korak nazad da ispegla nedostatke, odveo bi i gradjane napred. Ovako 2 napred, 3 nazad, i nije neki napredak.