“Ovo je zemlja za nas” poručili na protestima mladi u Nišu

NIŠ

„OVO JE ZEMLJA ZA NAS“ , velika parola ispred omladine Niša koja peti dan zaredom šetnjom ulicama svog grada izkazuje nezadovoljstvo zbog „pokradenih izbora“  na čemu insistiraju tražeći ponovljene izbore.

Kiša nije omela nezadovoljne mlade Nišlije, kojih je ovoga puta bilo u manjem broju ali kojima su se pridružili i malo stariji sugrađani, da uz pištaljke, parole, megafone, uzvikivanje poruka „protiv diktature“ , ponove svoje zahteve. Zahtevi su pre tri dana decidirano iskazani na protestu ispred Pozorišta. – Smena članova RIK, „zbog nepoštovanja odluka Ustavnog suda“; razrešenje Maje Gojković, „zbog blokade rada Narodne skupštine“; Smena direktora RTS i urednika Informativnog programa RTS, „zbog režimskog izveštavanja i neravnomerne zastupljenosti kandidata“; Smena članova REM, zbog nereagovanja na više stotina prekršaja i prijava.

Kiša ih je pratila od polazišta na Trgu Kralja Milana , celom trasom,  Voždovom ulicom, kroz Vojvode Mišića, Bulevar Nemanjića, do Gradske kuće,

Protest je zakazan I za subotu a o detaljima, u kom terminu I kojom trasom će se ići, dogovoriće se putem društvenih mreža.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare