Otvorena Školska olimpjada u Vranju

VRANJE

Na trgu Stanise Stosica u Vranju  večeras je  otvorena 10.Skolska olimpijada koja je okupila 7.000 ucenika osnovnih i srednjih skola iz cele Srbije.

U ime domacina ucesnike ove sportske manifestacije  i mnogobrojne goste pozdravio je gradonacelnik Zoran Antic koji je rekao da je cilj da se promovisu prave vrednosti i sportski duh.

Za uredjenje sportskih terena grad Vranje je izdvojio 11,5 miliona dinara.

Veliku podrsku skolskoj olimpijadi pruzila je Evropska U nija.

O tome je govorio sef delegacije EU ambasador Majkl Davenport.

“Školska olimpijada predstavlja nase najbolje zajednicke vrednosti.Ovde su se okupili najbolji sportosti i sportiskinje, vredni volonteri bez kojih ovog dogaja ne bi bilo.Ovaj skup predstavlja Evropu i svet i ponosan samna vas.Medalje koje cete poneti luvi neka vam budu uspomene na jedno divno druzenje u Vranju”,rekao je Davenport.

 

Ministar omladine i sporta Vanja Udovicic je rekao da je velika čast biti u Vranju pred rekordnim brojem mladih ljudi.

“Svako od vas je vecpobednik i svako od vas je idol vasim vrsnjacima.

Kada bih opet birao izabrao bi sport i zato vam se zahvaljujem sto ste vi izabrali sport.Zahvaljujem se na svim vasim lsmesima koni treba da posalju sliku iz Vranja u Srbiju i Evropu jer imamo bjduce najbolje sampione”, rekao je  Udovicic.

 

Olimpijada traje do 15.maja.Ucesnic i ce se takmiciti u 15 disciplina.  U umetnickom delu programa nastupali su malusanji Predskolske ustanove “Nase dete”, KUD ” Sevdah”, glumci Pozorista ‘Bora Stankovic”.

Školska olimpijada je zvanicno otborena paljenjem olimpijske baklje.

Vranje Davenport  olimpijada Vranje Davenport olimpijada 2

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare