Otvorena sezona kupanja na grdeličkom bazenu al bez kupača

GRDELICA
Sezona kupanja na grdeličkom bazenu je otvorena, a mesna zajednica je,  uz podršku grada, uložila znatna sredstva u dodatno uredjenje i opremanje kompleksa.

Ako izuzmemo zatvoreni bazen, Leskovčani u samom gradu nemaju mogućnost da se, tokom leta, osveže na uredjenoj i opremljenoj lokaciji. Zato spas često traže na Vučjanki i Moravi, ali i akva-parkovima u susednim opštinama, a grdelički bazen česta je omiljena destinacija za celodnevni izlet kako žiteljima Leskovca, tako i svih okolnih sela.Znatno ranije nego prošle godine, kompleks je danas otvoren za kupače.

“U grdelički bazen je 2015. godine uloženo milion dinara za nove filtere za prečišćavanje vode, adaptaciju zgrade na samom kupalištu, uredjenje restorana i prilaza bazenu i izgradnju novih sanitarnih čvorova. Proteklog vikenda, sproveli smo akciju uredjenja javne površine upravo na ovom mestu, ofarbali smo ogradu i pripremili teren za otvaranje sezone”, rekla je Andrea Tošić, nova članica kabineta gradonačelnika Leskovca.

Grdelički bazen se snabdeva vodom iz Rupske reke, a filteri je održavaju čistom.

O njenom kvalitetu i ispravnosti i ove godine, brigu će voditi leskovački Zavod za javno zdravlje, dodala je ona.

Bazen će raditi svakog dana od 10 do 18 časova. Cena karte je 100 dinara za odrasle i 50 za decu.

Iako je danas sezona zvanično otvorena , uz prisustvo medija, pored i u bazenua nije bilo kupača.

Dal je voda dobra za kupanje nije probao ni gradonačelnik Leskovca koji je, dal ste sumnjali, bio nazočan “dogadjaju”.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Mila
Mila
3 godine pre

Od prisutan je lepše kad si “nazočan”, pa vas tako molim da ubuduće kada gradonačalnik bude odsutan napišete “izočan”…”Divota” jedna za srpski jezik…