Cvetanović: Ko su uopšte ti ljudi koji potpisuju peticiju protiv izgradnje trga

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LESKOVAC

Projekt izgradnje glavnog gradskog trga je spreman za realizaciju, rekao je direktor JP ”Urbanizam i izgradnja” Novica Nikolić.

“Projekat je završen, čeka se samo odobrenje kredita.Po analizi koju smo radili, trebalo bi da početkom avgusta bude pokrenuta nabavka. Otvaranje nabavke za kredit je 19. Jula i kada se ispoštuju svi rokovi, početkom avgusta ćemo moći da počnemo odabir izvodjača, potvrdjuje Novica Nikolić.

Na pitanje novinara da prokomentariše potpisivanje peticije kojom se traži da Gradski trg sačuva postojeći izgled, odgovorio je gradonačelnik Goran Cvetanović:

” Čuo sam za tu inicijativu, a ja vas pitam koji su to ljudi. Mi na ovom poslu radimo već sedam godina. Još je Slaviša Zlatanović bio direktor, kad je raspisan konkurs. Tada se javilo 2o timova ahitekata, medju njima i 1o doktora nauka. Bili smo mudri ili pragmatični da otkupimo sve radove, tako da smo deo njihovih ideja mogli da pretočimo u idejno rešenje za izgled gradskog trga. Ti isti ljudi, koji sada hoće da potpisuju peticiju, stalno su pitali kada će gradnja da počne. Pri tom, Jelena Cvetković, koja navodno stoji iza toga, je izmišljen lik i ne postoji. Možete slobodno da proverite. Sakupili su 44 potpisa imaginarnih osoba. Iza svega stoji pokušaj onih koji nisu sposobni da daju alternativu za bilo šta, osim da kritikuju.

Cvetanović je ponovio da Leskovac jedini u Srbiji i nema trg, te da su parkinzi pored Robne kuće i ispred Doma sindikata, ruglo u strogom centru centru grada.

Taj prostor za parkiranje naplaćuje privata firma Metro parking jug pa nije jasno zašto gradske valsti nisu od onoga ko zaradjuje novac na njima tražile da uredi parkinge.

Prati
Obavesti me o
guest

4 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Peca
Peca
3 godine pre

O kakvom se kreditu radi kad je predsednik Vučić u izbornoj kaNpanji obećao, ako se ne varam, 50 meleona dindži? Izgleda peusmerio pare na Beograd, a mi će se i dalje zadužujemo…
p.s. Oće li Vegera ponovo da proradi kad se parking izmesti ili će samo da se prošire ABC i Sanjeli?

Imaginarna
Imaginarna
3 godine pre

Ne trazi se da gradki trg sacuva svoj oblik vec da se ocuva park sa drvecem. Novi projekat predvidja betonirane povrsine na kojima ce se odrzavati rostiljijada. Meskovac, zar ne?

Nevena
Nevena
3 godine pre

A, sta? ‘Oces u kancelariju da ti dodjemo da nas upoznas?
Upoznaces nas i ti i tvoji radnici kad dodju da seku NASE drvece!!!

Ovaj put se za..o
Ovaj put se za..o
3 godine pre
Odgovori  Nevena

Da, da…Paša je navikao da mu poltroni dolaze na noge.