Otvorena nova pijaca

LESKOVAC

 

U Leskovcu je danas zvanično  otvorena  renovirana pijaca.

Gradonačelnik Goran Cvetanović, koji je otvorio pijacu najpre je uputio izvinjenje sugrađanima jer su, kaže ,  svi radovi mogli i morali brže da se završe.

„Na nekada neuglednom prostoru stare pijace, sada je nikao nov moderan pijačni kompleks, sa 110 tezgi i sa poslovnim prostorom sa 15 lokala, koji se nalaze na površini od 637 metara kvadratnih. Želeli smo da svim zakupcima stvorimo lepši i funkcionalniji prostor, koji odgovora njihovim, ali i potrebama kupaca. Na useljenje neće dugo morati da čekaju ni zainteresovani za kupovinu lokala, jer će već pokrenut postupak za prodaju lokala putem javnog nadmetanja, po početnoj ceni od 1500 evra po metru kvadratnom, u dinarskoj protivvrednosti. Za desetak dana svi potencijalni kupci moći će da na javnoj prezentaciji dobiju detaljne informacije o novoizgrađenim lokalima, a javno nadmetanje za njihovu prodaju zakazano je za 22. Mart,“ rekao je Cvetanović.

 

Dodao i da su radovi na novoj pijaci započeli izgradnjom nove mlečne hale u koju je uloženo 5,7 miliona dinara.

Proces izgradnje pijačnog kompleksa i prostora oko nje odvijao se u nekoliko faza, a ukupno je uloženo gotovo 124 miliona dinara.

„Da je reč o važnom i savremeno opremljenom kompleksu potvrđuje i priznanje žirija 25. međunarodnog Salona urbanizma, na kojem su projektanti nove pijace dobili treću nagradu u kategoriji realizovanih projekata. Inače, ovde se ne završavaju radovi na ovom kompleksu i njegovoj okolini, jer smo za 2017. godinu opredelili dodatnih 35 miliona dinara za uređenje ovog dela grada. U planu je nastavak rekonstrukcije Mlinske ulice od raskrsnice sa ulicom Ilije Strele do raskrsnice sa ulicom Kralja Petra Prvog, a biće izgrađena i saobraćajnica u produžetku ulice Topličkog ustanka, sa parking prostorom i stambenim prilazom. Oko 18 miliona dinara biće uloženo u izgradnju nove lamele lokala i sa izgradnjom Lidla čiji početak se uskoro očekuje, ovo će zaista biti urban i reprezentativan deo grada“ izneo je planove lokalne samouprave  Cvetanović.

Direktor JP „Pijaca“ Zoran Milošević izražavajući zadovoljstvo zbog otvorenog kompleksa i početka rada zakupaca tezgi, rekao je da je 75 % tezgi već zakupljeno i da se nada da će i ostale ubrzo biti iznajmljenje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare