Otvorena izložba Staniše Niteta Stojiljkovića

VRANJE

U Galeriji Narodnog univerziteta u Vranju otvorena je samostalna izložba, Staniše Niteta Stojiljkovića.

Umetnik iz Vranja predstavio je ulja na platni i u akrilu. Ukupno 23 dela nastala u periodu od 1999. godine do današnjih dana.

Motivi su pejzaži i mrtva priroda koji su ljudima bliski. To je poestki realizam, kaže umetnik koji se nije posebno pripremao za ovu izložbu. Izložene slike su mu ustupili ljudi koji su ih svojevremeno kupili.

„Sva su dela okupana svetlošću i nekom tajanstvenom, idiličnom tišinom poput same prirode. U svojim pejzažima, bilo da su prekriveni snežnim pokrivačem ili okupani prolećnim zelenilom, on kao pravi pejzažista polazi od njegove suštine neba i zemlje i pokazuje sav njen sjaj i raskoš. Njegova dela odišu likovnom veštinom, temperamentnom snagom čistog likovnog doživljaja. Najveća vrednost izloženih dela nije hladno umeće samog umetnika, već emocije koje kroz boju, oblike, čitavu kompozicionu organizaciju viđenog i doživljenog iskreno i hrabro iznosi pred oči posmatrača i njegov sud. Kao što lepota prirode nije prolazna, tako i lepota jedne dobre slike  je trajanje u vremenu“, rekla je otvarajući izložbu kustos Narodnog muzeja u Vranju, Mirjana Jovanović.

Izložba Staniše Niteta Stojiljkovića bila je jedna od najposećenijih koje su u poslednje vreme organizovane u Vranju. Na otvaranje je došao veliki broj ljubitelja umetnosti, kolega i prijatelja.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare