Otvorena izložba ptica

LESKOVAC

U organizaciji Udruženja za zaštitu i odgoj ptica i sitnih životinja „Štiglić“ u holu Leskovačkog kulturnog centra održana je izložba različitih vrsta ptica. Ljubitelji ptica su mogli da vide razne egzotične vrste papagaja, kanarinaca, štiglica i ostalih ptica, među kojima su i pojedine koje se nalaze na CITES listi ugroženih vrsta.

Na skupu je bio veliki broj učesnika iz cele Srbije, a izloženo je preko 250 eksponata.
Izložbu je otvorio gradonačelnik Goran Cvetanović koji kaže da je želja lokalnog rukovodstva da se u našem gradu održava što više raznovrsnih manifestacija koje će biti zanimljive širokoj populaciji.

 

izlozba-ptica
„Zato smo i ovog puta finansijski podržali organizaciju izložbe ptica u kojoj će, verujem, uživati svi posetioci, a naročito deca. Pohvalio bih i to što udruženje „Štiglić“ svake godine vrši zimsku prehranu ptica i inicijativu da naprave kućice i hranilišta u gradskom parku.“
Vladimir Nikolić, predsednik udruženja za zaštitu i odgoj ptica i sitnih životinja „Štiglić“, napomenuo je da je reč o neprofitnoj organizaciji koja se finansira isključivo od članstva i nekih donacija, te da ovu izložbu ne bi mogli u ovom obimu da organizuju bez pomoći lokalne samouprave.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare