Otvorena izložba “Leskovac-pristupačan grad”

LESKOVAC

Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom Leskovac priredio je u holu Leskovačkog kulturnog centra izložbu pod nazivom „Leskovac-pristupačan grad“. Predsednik Centra za samostalni život osoba sa invaliditetom Leskovac Svetislav Marjanović je tim povodom pojasnio da se izložba organizuje u okviru projekta „Jednake mogućnosti“ koji finansira Minsitarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

„Projekat sprovodi Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom Srbije preko svojih lokalnih centara iz Kragujevca, Leskovca, Trstenika i Smedereva. Cilj ovog projekta je podizanje svesti o značaju tolerancije i poštovanju različitosti kako bi se smanjila diskriminacija prema osobama sa invaliditetom, unapredio društveni dijalog i negovala kultura odnosa prema osobama sa invaliditetom. Zahvalio bih učenicima srednjih škola koji su se odazvali na naš poziv i učestvovali sa ssvojim fotografijama na naš konkurs.“

Izložbu je otvorila zamenica gradonačelnika Lidija Dimitrijević koja je podsetila da lokalna samouprava godinama unazad predano radi na stvaranju pristupačnog društva.

„Uklanjanjem fizičkih barijera, kreiranjem specijalnih kulturnih sadržaja, konstantnom podrškom, afirmišemo osobe sa invaliditetom i osnažujemo ih da se aktivno uključe u društveni život.“

Autorima najboljih fotografija su ovom prilikom uručene i prigodne nagrade. Prvo mesto osvojila je Anastasija Đokić (Škola za tekstil i dizajn), drugo Darko Ivanković (Škola za tekstil i dizajn), treće Sandra Mladenović (Medicinska škola).

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare