Otvorena izložba „150 godina bečke ulice Ringštrase“

VRANJE

Narodni univerzitet u Vranju u saradnji sa Austrijskim kulturnim forumom pri ambasadi Austrije u Beogradu priredio je dokumentarnu izložbu „150 godina bečke ulice Ringštrase“.

U Galeriji ove ustanove izloženi su panoi sa fotografijama i tekstovima koji govore o početku građevinskih radova do danas.

„Ringštrase je jedna od najlepših i najneobičnijih ulica u svetu. Gradska kružnica ispunjena monumentalnim zdanjima podignutim u zlatno doba, projektovana je s ciljem da se sjedine aristokratski luksuz i građanski komfor, ali i da se nadmaše čuveni francuski bulevari“, rekla je otvarajući izložbu v.d. direktorka Narodnog univerziteta, Gordana Dimitrijević.

Ova monumentalna ulica duga je 5,2 kilometra i danas predstavlja živi centar glavnog grada Austrije, okosnicu i stecište turista iz celog sveta i pulsirajuću saobraćajnicu.

Posetioci će biti u prilici da se upoznaju sa istorijom građevinskih radova, njenim izgledom tokom godina, počev od otvaranja 1865. do 1913. godine kada je ovaj veliki i glomazni projekat okončan.

Izložba će biti otvorena tri nedelje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare