Izložba radova studenata Tehnološkog fakulteta

LESKOVAC
Studenti Tehnološkog fakulteta sa studentskog programa Industrijski dizajn tekstilnih proizvoda priredili su izložbu svojih radova u Narodnom muzeju.

Dekan fakulteta Ljubiša Nikolić rekao je da je ovo tradicionalna, 15-a izložba, na kojoj studenti sa ovog studijskog područja izlažu svoje radove i to ne samo u vidu idejnih dizajnerskih rešenja, već i u obliku gotovih odevnih predmeta, odnosno modne kolekcije.


„Svake godine nastane značajan broj radova, od kojih su mnoga i prava umetnička dela. Ovog puta izloženi su radovi koji su nastali u realizaciji diplomskih i master radova. Na ovom studijskom programu diplomirao je značajan broj studenata iz oblasti Tekstilnog inženjerstva, koji su već uveliko nosioci razvoja tekstilne industrije, kako u Srbiji, tako i u okolini.“


Tatjana Šarac je na ovoj izložbi podelila nagrade najuspešnijim učesnicima na konkursu za učenike srednjih škola za najbolji likovni rad na temu „Fantastika“. Prvu nagradu dobio je Stefan Jovanović, Škola za tekstil i dizajn Leskovac, druga je Ksenija Miladinović, Umetnička škola Niš, a treću nagradu osvojili su Katarina Manojlović, Škola mode i lepote iz Niša i David Đorđević iz zaječarske Gimnazije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare