Otvoren treći Paradajz fest u Lebanu

LEBANE

Treći Paradajz fest otvoren je sinoć pod sloganom „Dođi, vidi, probaj, doživi“. Veliki broj ljudi koji je posetio sinoć Lebane mogao je da uživa u raznovrsnom kulturno-umetničkom i muzičkom programu.

Izlagači su se okupili i postavljali svoje proizvode na štandove od 18 časova. Sat vremena kasnije je najavljen program, a najmlađi su mogli da se zabave uz maskote paradajza. Žiriranje u kategoriji „Najteži paradajz“ počelo je u 19.30 časova, pola sata kasnije je usledio obilazak štandova, Od 20.15 časova počeo je kulturno-umetnički program, a festival je svečano otvoren u 21.30 časova. U 22 časa estradni umetnik Radiša Trajković Đani održao je koncert, koji je trajao do ponoći, a prvi dan festivala je zatvorio Di-džej Dule.

Predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović rekao je da manifestacija poput ove predstavlja priliku da pokažemo našu tradiciju, kulturu i gostoprimstvo.

„Paradajz fest predstavlja više od zabave i slavlja, to je prilika da zajedno proslavimo zajednički rad, ljubav i ponos prema našem kraju i jednom od najpoznatijih simbola naše opštine – paradajzu“, rekao je on.

Petnaestogodišnji proizvođači paradajza, koji su ove godine po prvi put učesnici na Paradajz festu kažu da je organizacija festivala dobra, ali da im se ne isplati gajenje paradajza:

„Puno puta obore cenu paradajza, ali eto radimo, to smo se odlučili, puno smo uložili tako da moramo to da radimo. Do juče je bio nekih 90 dinara, sad već kažu da je niže, nešto 70, 60, već je oborena cena“.

Na ovogodišnjem festivalu na dva štanda predstavlili su svoje prozvode i Makedonci, što je festivalu dalo karakter međunarodnog. (kraj) JS/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare