Otvoren Šesti samit fotografa eks Jugoslavije

LESKOVAC

 

U Leskovačkom kulturnom centru danas je  otvoren  Šesti samit fotografa eks Jugoslavije, koji organizuje Foto klub „Leskovac“ u saradnji sa LKC-om.

Na samitu ove godine učestvuje više od 50 renomiranih fotografa iz bivših jugoslovenskih republika, a , kako kažu organizatori, domaće fotografe više i ne broje.

Direktorka LKC-a Sanja Conić rekla je da kultura spaja, a Leskovac ima više važnih manifestacija koje spajaju bivše republike.

Samit fotografa eks Jugoslavije otvorio je Fadil Šarki, počasni član Foto kluba Leskovac, koji je rekao da je ovde peti put.

samit-fotografa-2 samit-fotografa-1 samit-fotografa-3

„Onaj jedan put koji sam preskočio je bio samo zato što nisam ni znao da samit postoji. Od tada ovaj datum je crvenim slovom ubeležen u moj kalendar, svake godine dolazim i planiram da to činim i ubuduće. Gledam sve ove ljude i razmišljam kako bi bilo da je, tamo negde 90-ih godina, fotografima bilo dato da rešavaju one užasne probleme, ovde ne bi imali ovu ružnu reč eks, nego bi to bio samit fotografa Jugoslavije. Na žalost, uvek se političarima daje da, na žalost, rešavaju probleme. Ovde stalno viđam nova lica, što pokazuje jednu žilavost i veliku vrednost cele ove organizacije, što je za divljenje. Zamolio bih sve vas da ovu ideju i priču širite među vašim klubovima, da ovu priču nastavimo i narednih godina.“

Istovremeno, otvorena je i izložba fotografija Branislava Strugara „Čudesni tokovi“, što je njegova 23. samostalna izložba.

Foto klub „Leskovac“ dodelio je zahvalnice i priznanja Foto savezu Makedonije, Foto klubu „Foto CG“, Saocijaciji za umjetničku fotografiju Bosne i Hercegovine, Zagrebačkom foto-kino savezu, Fotografskom savezu Slovenije, Foto savezu Srbije, kao i Leskovačkom kulturnom centru i gradonačelniku Leskovca Goranu Cvetanoviću.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare