Otvoren prvi Mejkers spejs na jugu Srbije

LESKOVAC

Centar za stručno usavršavanje u obrazovanju počeo je sa radom pre 11 godina sa idejom da se stručno usavršavanje omogući svima, ma gde se oni nalazili ili radili. Na inicijativu Centra za promociju nauke, 2016. godine otvoren je i Naučni klub Leskovac, a sada je sa radom počeo i prvi Mejkers spejs na jugu Srbije.

Direktorka Centra za stručno usavršavanje, Anđela Kostić Minić, smatra da se radi o nečemu što se može nazvati krunom dosadašnje saradnje sa Centrom za promociju nauke.

„Srećni smo zbog činjenice da je ovo, posle Beograda, Kikinde i Šapca, tek četvrti po redu Mejkers u Srbiji, koji otvaramo na inicijativu Centra, a uz podršku Telenor fondacije. Iako na prvi pogled možda deluje kao obična radionica, koncept Mejkersa je mnogo više od toga. Naime, radi se o mesto gde svako, ko želi da postane član, može da realizuje svoje ideje, i to uz potpuno besplatno korišćenje raspoloživih resursa. Svesni smo da bez razvijanja digitalnih kompetencija i bez praćenja trendova u razvoju savremenih tehnologija nije moguće ići u korak sa vremenom, ali ono bez čega se i dalje ne može je manuelni rad i veština koje čoveka i razlikuju od drugih živih bića. Mejkers spejs je upravo mesto gde se te dve grupe veštine prepliću, a u cilju razvijanja kreativnih ideja i njihovog sprovođenja u delo.“

Aleksandra Đorđević, član Gradskog veća, podseća da je otvaranjem Naučnog kluba i Parka nauke omogućeno građanima da nauku izuče na potpuno drugačiji način.

„Otvaranjem Mejkers spejsa pružamo im mogućnost da svoje ideje realizuju i usavrše u ovoj otvorenoj radionici za sve. U ovoj radionici pozvani će biti svi i pojedinci i udruženja, ali i škole koje će moći da svoju praktičnu nastavu realizuju u stvaralačkom kutku Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju. Ono što ću posebno istaći jesu programi koji su potpuno besplatni za sve učesnike.“

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare