Novi državni rekord, zlatna i srebrna medalja za Dejana Stojanovića i Veljka Petrovića

 NIŠ

                             SK Niš je nastupio sa trojicom takmičara na 2. Vidovdanskom kupu u streličarstvu, održanom u Kikindi.  Kako takmičari ovog kluba u poslednje vreme postižu značajne rezultate stilom “goli luk”, uspeh nije izostao ni ovog puta.

                                 “Dejan Stojanović je fantastičnim rezultatom, sa 592 poena bio prvi u konkurenciji veterana i postavio novi državni rekord. Ovo je veoma respektabilan rezultat za ovu konkurenciju i dolazi kao još jedna potvrda da Dejan napreduje iz takmičenja u takmičenje. Sa druge strane, u konkurenciji seniora,  Veljko Petrović je zauzeo drugo mesto”, kažu u SK Niš.

                                   U seniorskoj konkurenciji “kompaund luk” stila, Saša Cvejić je gađao odlično u kvalifikacijama i zauzeo treće mesto, a nažalost već u prvom krugu eliminacija je završio dalje takmičenje u veoma neizvesnom meču protiv Varga Bele iz Temerina.

                                   “ Naime, takmičari su imali identičan rezultat i na kraju je odlučivala jedna strela, obojica takmičara su pogodili 10, ali je Vargina strela bila bliže centru. Falilo je malo sportske sreće, ali ovo nikako ne umanjuje odličan rezultat koji je Saša postigao”, dodaju u klubu.

                                  Osvrtom na polovinu sezone koja je iza njih, u klubu su veoma zadovoljni učinkom.

                                   “Osvojili smo medalje na svakom takmičenju na kom smo učestvovali, naši takmičari konstantno napreduju i klub održava svoj status jednog od najboljih streličarskih klubova u Srbiji. Od takmičenja koja nas očekuju, već narednog vikenda imamo Centralno-evropski kup, koji se održava u Temerinu, veliko takmičenje gde će nastupiti streličari iz najmanje 6 zemalja. Naš Mihajlo Stefanović se sprema za Svetsko juniorsko prvenstvo u Poljskoj od 9. do15. avgusta. I na kraju očekuju nas državna prvenstva: prvo za mlađe konkurencije, a kasnije i za seniore, oba u septembru. Naši takmičari se pripremaju i odlazimo sa namerom da damo sve od sebe i postignemo što bolje rezultate”, kažu u klubu.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare