Otadžbina: Vučić sam već doneo odluku o Kosovu

KOSOVSKA MITROVICA

Izjava predsednika Republike Srbije u Generalnoj skupštini Saveta bezbednosti UN u Njujorku da je Srbija spremna na teške kompromise oko Kosova i Metohije potvrđuje konstataciju Narodnog pokreta „Otadžbina“ da je unutarsrpski dijlog samo obična šarena-laža, politički dekor i zamajavanje sopstvenog naroda, saop[tio je danas ovaj pokret.

” Jer, kako može Aleksandar Vučić da priča o teškom kompromisu kada unutarsrpski dijalog još uvek nije ni započeo a on već govori o teškom kompromisu, što znači da je on sam već doneo odluku”, konstatuje Narodni pokret Srba sa KiM Otadzbina
“Obećanje da će Srbija pristati na teške kompromise nije uobičajena procedura tokom pregovora. Jer u praksi se nikada unapred ne otkriva granica do koje jedan od pregovarača treba da ide. Ova izjava treba pre svega da zadovolji njegove zapadne mentore koji su ga doveli na vlast i pokaže da se on i dalje drži dogovorenih obaveza a one glase da će se Srbija odreći Kosova i Metohije zarad evropskih integracija.
Poznavaoci prilika oko Kosova govore da je Mogerinijeva već pripremila tekst sveobuhvatnog mirovnog sporazuma između Srbije i njene južne pokrajine kojim praktično Srbija napušta ovaj prostor čime u suštini sama krši Rezloluciju 1244 SB u kojoj stoji da je Kosovo i Metohija deo Republike Srbije.
Jedina uteha za građane Srbije jesete da je predsednik održao svoj govor u praznoj sali Generalne skupštine pa je bilo malo onih koji su mogli da ga čuju. Međutim, ta prazna sala demantuje samog predsednika o povećanom ugledu njega i same Srbije koji je nastao posle njegovog dolaska na vlast. Jer, ako ništa drugo, izdajnici u svetu nisu mnogo na ceni pa ih čak ne cene ni oni za koje izdaju.
Ono što raduje sve Srbe sa Kosova i Metohije jesu najnovije ankete koje govore da 70% građana Srbije, ako bi moralo da bira između KiM i EU, odlučilo bi se za Kosovo i Metohiju. Petnaest posto građana ne zna kako bi glasalo, a petnaest posto građana pre bira EU. U tih 15% svakako bi bili Aleksandar Vučić i Ivica Dačić. Zato ako Aleksandar Vučić želi da čuje mišljenje naroda nije mu potreban nikakav unutarsrpski dijalog, nego referendum o tome da se građani Srbije javno izjasne da li su za Kosovo i Metohiju ili EU. Referendum bi morao da bude pošten, transparentan, uz ravnomernu zastupljenost u medijima kako onih koji su za Kosovo tako onih koji su za Evropsku uniju. Najmanje na šta bi taj referendum trebao da liči jesu dosadašnji Vučićevi namešteni izbori gde bi on političkim spinovanjem, inžinjeringom i krađom napravio da rezultat bude suprotan, gde bi samo 15% bilo za Kosovo i Metohiju a 70% za EU.
Kako god bilo, raspoloženje građana Srbije da zarad evropskih integracija ne žele da izgube Kosovo i Metohiju mora se uzeti u obzir. Jer onaj ko ne sluša vetar slušaće oluju”, saopštio je Narodni pokret Srba sa KiM Otadzbina .

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare