Otadžbina: Ulazak “Srpske liste” i odluka o izgradnji kasarni u Zubinom Potoku , za koju je glasao i Goran Rakić

KOSOVSKA MITROVICA

Ponovni ulazak poslanika „Srpske liste“ u separatističku skupštinu samoproglašene republike Kosovo u punoj meri odslikava kolaps nacionalne i državne politike Aleksandra Vučića, saopštio je Narodni pokret Srba sa Kosova i metohi
Polaganje teksta zakletve poslanika „Srpske liste“ i njihovi potpisi ispod teksta zakletve su glavni dokaz republičkom javnom tužiocu Republike Srbije da ih goni po članu 306 i 307 za krivično delo nacionalne veleizdaje. U tekstu zakletve stoji da će se oni boriti za teriotorijalni integritet i suverenitet samoproglašene republike Kosovo odnosno kako je oni zovu Republik e Kosoves. Posao za javnog tužioca bio bi i protiv ovakvih poslanika izdajnika kao i glavnog podstrekača za ovo krivično delo a to je Aleksandar Vučić.
Čudno je obrazloženje zbog čega su se vratili u separatistički parlament, po liku i tonu naslućuje se da ga je pisao upravo predsednik Srbije. A tu stoji da se „Srpska lista“ vraća u secesionistički parlament jer će takav parlament doneti odluko o ukidanju srpskih lokalnih organa vlasti. Kakvo licemerje. Te lokalne skupštine i nisu srpske jer ih obrazuje parlament takozvane republike Kosovo. Mnoge od tih lokalnih skupština naročito južno od reke Ibar više liče na indijanske rezervate nego na normalne skupštine opština.
U istom obrazloženju stoji da su morali da se vrate da se ne bi ukinuo srpski jezik. Kakav politički idiotizam ili bolje reći izdaja jer srpski jezik na prostoru Kosova i Metohije nisu mogli da iskorene ni Turci a najmanje to može Aljbin Kurti.
U obrazloženju još stoji da će ta „Srpska lista“ sprečiti oduzimanje imovine Srpske pravoslavne crkve na Kosovu i Metohiji. Glupost. Za vreme perioda vladavine Slobodana Miloševića srpski patriajarh Pavle je u više navrata tražio da se crkvena imovina nacionalizovana ’45. godine vrati SPC. Sadašnji vlastodršci Srbije bili su u toj vlasti koja crkvi nije vratila svoju imovinu. Nacionalizacijom ’45. i ’46. godine dobar deo crkvene imovine završio je u raznim poljoprivrednim kombinatima u južnoj srpskoj pokrajini. Dolaskom UNMIK-a izvršena je lažna privatizacija i tu crkvenu imovinu su preoteli Albanci širom Kosova i Metohije.
U obrazloženju za koje se veruje da ga je lično pisao Aleksandar Vučić stoji da će „Srpska lista“ obezbediti i zastupljenost u institucijama. Kojim? Separatističkim. Nažalost, čega se patriota stidi, izdajnik se ponosi. I ono što je najvažnije predsednik Srbije pokušava da nešto što je nenormalno bude normalno. A da nešto što je izdaja proglasi za rodoljublje.
Takava nedosledna politika predsednika Srbije ogleda se i prećutnim pristankom na otvaranje kasarni bezbedonosnih snaga Kosova u opštini Zubin Potok odnosno vojske Kosova i ROSU policije. Dve kasarne su završene a treća tek treba da se gradi. Odluku o izgradnji kasarni donela je vlada Aljbina Kurtija a predsednik Srpske liste inače ministar Goran Rakić glasao je za tu odluku. Pomenuti ministar je glasao i za eksproprijaciju zemljišta na kome kasarna treba da se gradi. Normalno predsednik „Srpske liste“ i ministar Goran Rakić to ne bi uradio bez blagoslova Aleksandra Vučića.
I to nije ništa čudno. Da bi se formirala vojska Kosova bilo je potrebno da se promeni ustav samoproglašene republike Kosovo. Kako nije bilo kvoruma poslanici „Srpske liste“ su ga dali čime su „Srpska lista“ odnosno Srpska napredna stranka odnosno Aleksandar Vučić dali pun doprinos formiranju neprijateljske vojske na tlu Republike Srbije.
Nažalost, to nije sve. Problem registarskih tablica pokazuje pravi kukavičluk predsednika Srbije. Umesto što se krije iza Srba na severu KiM predsedniku je dovoljno da primeni samo meru reciprociteta i da sva vozila i fizička lica koja dolaze sa područja KiM a nemaju dokumenta MUP-a Srbije moraju da budu vraćena. Ali ovde bi na megdan morao da se pojavi onaj koji vodi politiku o Kosovu i Metohiji a to je Aleksandar Vučić. Kako on nema hrabrosti za bilo kakav reciprocitet i da na pravi načni pokaže snagu Srbije on Srbe sa severa KiM gura u proteste i blokade skrivajući svoju nemoć, svoj kukavičluk i nedostatak hrabrosti.
Ako je stvarno protiv stvaranja još jedne albanske države na Balkanu vlast u Srbiji odnosno Skupština Srbije bi morala da raspiše izbore za četiri opštine na severu Kosova i Metohije. Time se na najbolji način ruši državnost „Kosova“ a Skupština Srbije vrši svoju zakonsku i ustavnu obavezu koju ne ispunjava već punih 10 godina odnosno od dolaska SNS na vlast. Na nesreću Srba sa Kosova i Metohije Aleksandar Vučić ni u snu ne sme da pomisli na ovakav politički korak.
Uostalom, jednom izdajnik uvek izdajnik.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare