Otadžbina: Šta radi Toni Bler na sastancima predsednika Srbije sa zvaničnicima SAD i Rusije?

KOSOVSKA MITROVICA

Na sastanku predsednika Srbije sa američkim državnim sekretarom za spoljne poslove Majkom Pompeom kako javljaju brojni izvori bio je prisutan i savetnik Aleksandra Vučića Toni Bler, saopštio je Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije “Otadžbina”.
” Prošle godine Aleksandar Vučić je Tonija Blera vodio i na sastanak sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Za razliku od sastanka u Vašingtonu, u Moskvi Toni Bler je ostao pred vratima. Ruski predsednik je smatrao da prisustvo Tonija Blera nije neophodno. Inače, tada u Moskvi Aleksandar Vučić je zahtevao od Vladimira Putina da u slučaju međusobnog priznanja „Kosova“ i Srbije Rusija na taj sporazum ne stavi veto u Savetu bezbednosti.
Nažalost, spoljna politika predsednika Srbije je nedosledna, neprincipijelna, nemoralna i šibicerska. Suvišno je podsećati da je Toni Bler bio glavni promoter i egzekutor bombardovanja Srbije. U Režiji Tonija Blera pre par godina Aleksandar Vučić sastao se sa Bilom Klintonom kojom prilikom je donirao 2 miliona dolara za predsedničku kampanju njegove supruge Hilari Klinton. Novac je inače vlasništvo poreskih obveznika države Srbije. Na pitanje novinara zašto se meša u u američke izbore podržavajući Hilari Kliniton on kaže da to čini „jer je pametan“.
Piljarska politika Aleksandra Vučića po pitanju Kosova i Metohije svodi se na to da pripoji dva sela južne srpske pokrajine da bi onda potpisao sveobuhvatni mirovni sporazum sa separatistima uz međusobno priznanje. Aleksandar Vučić to naziva „razgraničenjem“ sa Albancima.
Posle sastanka predsednika Srbije sa Majkom Pompeom on je izjavio da se nada da će Sjedinjene američke države izvrišiti pritisak na Prištinu da u decembru skinu stope poreza od 100% na robu iz ostatka Srbije. Iako je za Srbiju mnogo bolnije formiranje vojske Kosova Aleksandar Vučić o tome ne govori kao da je to za njega tabu tema. Čak i njegov portparol inače ministar odbrane Aleksandar Vulin o tome ćuti. A ćute jer je predsednik Srbije na jednom od tajnih sasanaka sa Hašimom Tačijem dao blagoslov za formiranje vojske Kosova.
Iako predsednik Srbije građanima Srbije saopštava da je njegova politika „razgraničenja“ doživela politički debakl on iza kulisa i dalje nastoji da se ona prihvati. Ono što može da se čuje jeste da Aleksandar Vučić pritiska, lobira, ucenjuje i preti velikom broju vladika i arhijereja Srpske pravoslavne crkve da prihvate princip razgraničenja i time se odreknu svih srpskih svetinja na Kosovu i Metohiji. Uostalom, tokom prolećnog zasedanja Sabora SPC u sali za prijem zvaničnika u prisustvu većeg broja arihjereja Aleksandar Vučić se nije libio da vladikama preti. Posle toga diktator je prošao kao bos po trnju. Srpske vladike se nisu ustezale da iskreno kažu šta misle o njegovoj politici prema južnoj srpskoj pokrajini.
Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ poziva sve Srbe širom južne srpske pokrajine da bojkotuju predstojeće parlamentarne separatističke izbore koje raspisuje Hašim Tači. Ti izbori su suprotni važećem Ustavu Republike Srbije i mi kao naraod ne smemo da taj Ustav rušimo. Svedoci smo da postojeća kriminalna kamarila Aleksandra Vučića u liku Kancelarije za KiM pod geslom jedinstva u izdaji poziva Srbe da se odazovu separatističkim izborima. Predsednik Srbije gazi Ustav na koji je položio zakletvu ispred Mirosavljevog jevanđenja, što mu i nije prvi put, kada poziva Srbe da izađu na parlamentarne izbore samoproglašene republike Kosovo. Albanci da bi došli do političke pozicije koju danas imaju dvanaest godina su bojkotovali sve izbore koje je raspisivala Republika Srbija. Ali ako predsednik Srbije ima obaveze prema svojim zapadnim prijateljima i ako je on izdajnik ne moramo mi Srbi sa Kosova i Metohije da se oglušimo o Ustav naše države.
Kako radili, tako nam Bog pomogao”,navodi se u saopštenju koje u celini prenosimo.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
baba vracara
baba vracara
4 godine pre

Pa kako sta radi on mu je mentor i AV ne moze nista da uradi bez Blekija.