“Otadžbina” poziva Srbe na bojkot izbora na Kosovu

KOSOVSKA MITROVICA

Poziv Vojislava Šešelja i Srpske radikalne stranke Srbima na Kosovu i Metohiji da izađu na kosovske izbore i glasaju za „Srpsku listu“ je samo još jedan primer nedoslednosti i neprincipijelnosti kumova Aleksandra Vučića i Vojislava Šešelja u vođenju nacionalne i državne politik, saopštio je Narodni pokret Srba sa KIM “Otadžbina”.

“Još pre par godina je predsednica izvršnog odbora Srpske radikalne stranke Vjerica Radeta slala Srbima signale da treba da se odazovu na separatističke izbore u režiji Prištine. Tada se stalo na tome. Ali danas, valjda zbog nasušne potrebe u podršci Srpskoj naprednoj stranci, i SNS i SRS se ujedinjuju da izvedu Srbe na izbore koje organizuje samoproglašena republika Kosovo. Još ne tako davno odjekuju reči Vojislava Šešelja i Aleksandra Vučića iz sportske hale u Peći na mitingu Srpske radiklane stranke kada su pretili Albancima da će ih zarđalim viljuškama proterati preko Prokletija. Onda su i jedan i drugi pravili Veliku Srbiju a danas tvore Veliku Albaniju. Nije važno da li je Srbija ili Albanija, važno je da je velika.
Ovo je samo još jedan u nizu dokaza da je za kumovski par Vučić-Šešelj politika samo instrument za sticanje materijalne dobiti. Porodice i jednog i drugog baškare se u Rendž Rover džipovima čije su cene više od stotinu hiljada evra. Podsetimo se samo 1999. godine kada je Aleksandar Vučić bio ministar informisanja – njegov najveći uspeh tada je bio dobijanje prostranog državnog stana. I dok su srpski vojnici ginuli na Košarama i drugim ratištima širom južne srpske pokrajine, dotle je Aleksandar Vučić razmeravao promere i veličinu zavesa u svom novom stanu od približno 200 kvadrata. Pa i danas, dok Predsednik Srbije priča o ličnom poštenju na ruci nosi sat od 40.000 evra a nijedno odelo koje često menja nije jeftinije od 3.000 evra. Ne tako davno, predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović izjavio je da su braća Vučić, Andrej i Aleksandar, proslavili „mukom stečeno“ bogatstvo od milijardu evra.
Za utehu, doktor pravnih nauka Vojislav Šešelj je poručio građanima Srbije da njegova stranka nikada neće priznati nezavisno Kosovo. Neće, do neke druge situacije, to jest dok to Aleksandar Vučić ne zatraži.
Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ poziva sve Srbe širom Kosova i Metohije da bojkotuju predstojeće separatističke izbore u režiji samoproglašene republike Kosovo koji se održavaju 06.10.2019. godine. Separatistički izbori su suprotini važećem Ustavu Republike Srbije i Srbi na takvim izborima ne traba da učestvuju. „Otadžbina“ još jednom podseća svoje sunarodnike da su Albanci 12 godina bojkotovali sve srpske izbore na Kosovu i Metohiji od predsedničkih do lokalnih jer na taj način nisu priznavali državu Srbiju.
Dosadašnje iskustvo tokom učešća Srba u skupštini i vladi samoproglašene republike Kosovo Srbima nije donelo nikakav boljitak. Ni u političkom, ni u ekonomskom, ni u materijalnom smislu. Glavni adut Aleksandra Vučića tokom prethodnih izbora za skupštinu samoproglašene republike Kosovo bio je taj da Srbi treba da učestvuju na izborima jer onda svojim glasovima u parlamentu sprečavaju formiranje vojske Kosova. Opet laž i politička lakrdija srpskog predsednika jer Srbi ne da nisu sprečili nastajanje vojske Kosova nego čak nisu ni napustili ni skupštinu ni vladu ove sepratističke tvorevine.
Očito je da pojedini srpski političari poreklom iz Bosne i Hercegovine kao što su Vojislav Šešelj, Vuk Drašković, Aleksandar Vučić, Aleksandar Vulin misle da ako se Srbija odrekne svoje južne pokrajine da će lakše moći da pripoje Srbiji Republiku Srpsku. Kakva zabluda! Po međunarodnom pravu Kosovo i Metohija je deo države Srbije, Republika Srpska je deo jedne druge države koja se zove Bosna i Hercegovina. Mnogo je lakše sačuvati teritoriju koja je po važećim međunarodnim ugovorima deo vaše teritorije nego prisvajati teritoriju neke druge države. Ne može se sreća jednog dela srpskog naroda graditi na nesreći drugog dela srpskog naroda.
Kako radili, tako nam Bog pomogao”, navodi “Otadžbina”

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare