Otadžbina: Objekti prepušteni Prištini

KOSOVSKA MITROVICA

Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije Otadžbina ocenio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najnovijim sporazumom o energetici sve infrastrukturne objekte elektroprivrednog sistema predao Prištini.

“I jezero i hidrocentralu Gazivodde, i veliku trafostanicu Valač i sve preostale trafostanice na prostoru Kosova i Metohije. Nešto ranije, time što nije sprečio, a mogao je, Aleksandar Vučić je omogućio stvaranje jedinstvenog elektroprivrednog sistema Kosova i Albanije. To je mogao da uradi jer je Srbija član evropske energetske zajednice”, navedeno je u saopštenju.

Navodi se da ovim sporazumom o energitici nije poštovan čak ni Briselski sporazum, u kojem je bilo predviđeno da se Srbima omogući formiranje dve kompanije – jedna za proizvodnju, druga za transfer i distribuciju.

“Srbi sa Kosova i Metohije nisu protiv plaćanja potrošene električne energije, ali hoće da to rade u svojoj valuti, a ne u evrima kako to ovaj sporazum predviđa. Jer firma Elektrosever kao i MTS DOO nisu srpske firme, nego kompanije koje rade u pravno-političkom i ekonomskom sistemu samoproglašene republike Kosovo. Ovo je još samo jedan vid dalje dubinske integracije Srba u separatisčki sistem vlasti iz Prištine”, ističe se u saopštenju pokret Srba sa Kosova i Metohije Otadžbina.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Djura Leskovac
Djura Leskovac
1 godina pre

Ne dam Gazivode, ne dam Valač… – rekao je 2015. Aleksandar Vučić

Plašim se trenutka u kom će ovaj izdajnik reći:

– Ne dam Srbiju!