Pozorište lutaka:  Dodeljene godišnje nagrade za umetničko dostignuće i radni doprinos

NIŠ

U Pozorištu lutaka povodom Dana pozorišta i 64 godine profesionalnog stvaralaštva, uručene su tradicionalne godišnje nagrade za umetničko dostignuće članovima glumačkog ansambla i nagrade za radni doprinos zaposlenima iz sektora tehnike i opšteg sektora.

Zbog pristupa poslu, rezultata i entuzijazma, nagrađene su Sonja Rakić, inspicijent i Valentina Cvetkov, organizator predstava i proba.

 Komisija za dodelu nagrada za umetničko dostignuće zasedala je u sastavu: Jasminka Hodžić, glumica, Miljana Nikolić, novinar i Borivoje Mladenović, profesor i kompozitor, jednoglasno je donela odluku da nagrada za najbolje glumačko dostignuće u tekućoj sezoni pripadne ansamblu predstave „Dvanaesto more“ u režiji Borisa Todorovića.

                        „Ansambl predstave „Dvanaesto more“ niškog Pozorišta lutaka na poseban, upečatljiv način, obojen jakim glumačkim sredstvima donosi uzbudljivu priču o neobičnim događajima devojčice Kije. Priču o izmaštanim svetovima i prijateljstvu koje je glavni oslonac u surovom svetu, glumci Jelena Đorđević, Marija Cvetković, Aleksandra Pavlović, Toma Bibić, Lazar Nikolić i Srđan Miljković donose na tih i nenametljiv način, a lirska, magična priča i kratke rečenice ostaju dugo u pamćenju publike“, navodi se u obrazloženju Komisije koja  je odlkučivala o nagradama.

                               Predstava je na Dvanaestom pozorišnom festivalu za decu „ZajeČAR“ proglašena najboljom i ponevši vredan gran-pri započela uspešan festivalski život.

                             „Čestitamo i glumačkim ansamblima predstava “Trnova ružica” i “Pop Ćira i pop Spira” jer se glumačko majstorstvo u kreiranju uloga ispoljilo i kod aktera ove predstave. U svakom slučaju, verujemo u lep, dug i uspešan pozorišni život svih predstava“, novodi se dalje u saopštenju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare