Otadžbina: Koji je koji Marko Jakšić

KOSOVSKA MITROVICA

Radi boljeg prepoznavanja Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ obaveštava javnost da će se ubuduće član Predsedništva Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ Marko Jakšić potpisivati sa dr Marko K. Jakšić. Ovo iz razloga jer u Kosovskoj Mitrovici postoji još jedan političar mlađe generacije koji često ima oprečne političke stavove od našeg člana predsedništva a nosi isto ime i prezime”, saopštio je danas ovaj pokret.


“Dr Marko K. Jakšić je osnivač i dugogodišnji načelnik ortopedsko-traumatološkog odeljenja bolnice u Kosovskoj Mitrovici. U periodu od 2004. do 2008. godine bio je i direktor bolnice u Kosovskoj Mitrovici. Takođe, u više navrata bio je i narodni poslaniku Skupštini Srbije.


” Jedan je od predvodnika u borbi zarad očuvanja srpske države i srpskih institucija na severu Kosova i Metohije. U Kosovskoj Mitrovici 03. novembra 2013. godine organizovao je uspešan bojkot lokalnih separatističkih izbora u organizaciji Prištine. Setimo se da je tada Aleksandar Vučić zatražio od komandanta južnog krila NATO pakta da uđe na Kosovo i Metohiju u trajanju 45 minuta da bi „disciplinovao“ bojkotaše. Političke stavove po pitanju kosovskih izbora rezolutno do danas nije menjao.


Marko M. Jakšić je perspektivni političar mlađe generacije. Bio je odbornik u skupštini Kosovske Mitrovice na izborima koje je raspisala samoproglašne republika Kosovo. Izabran je sa liste pokojnog Olivera Ivanovića GI „Srbija, demokratija, pravda“. Diplomirani je pravnik a stalno je zaposlen u integrisanom opštinskom sudu u Kosovskoj Mitrovici

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare