Brzopotezna konferencija klubova zone “JUG”

LESKOVAC
U prostorijama Jablaničkog okruga u Leskovcu, uz domaćinstvo leskovačke Sloge, održana je Konferencija klubova zone ,,Jug”. Da se sav posao obavi, brzopotezno i na efikasan način i kako treba nije bilo potrebno više od 45 minuta koliko, inače, traje jedno fudbalsko poluvreme, a za sve to najzasluženiji su bili predstavnici Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije na čelu sa generalnim sekretarom Hadži Ivanom Đorđevićem, disciplinskim sudijom Ivanom Nikolićem, zatim Bratislavom Ranđelovićem, komesarom za takmičenje, Goranom Marinkovićem komesarom za suđenje i Oliverom Petrović referentom u FSRIS.


U zoni ,,Jug” za bodove nadmetaće se 17 klubova, i to:

 1. Kosanica
 2. Pčinja (Trgovište)
 3. Jedinstvo (Gornje Stopanje)
 4. Jastrebac (Blace)
 5. Akademija 10 (Prokuplje)
 6. Nebeski anđeli (Vranje)
 7. Jablanica (Medveđa)
 8. Vranjska banja
 9. Sloga (Leskovac)
 10. Budućnost (Orašje)
 11. Žitorađa
 12. Bobište
 13. Čekmin
 14. Morava (Vladičin Han)
 15. Svetlost (Badnjevac)
 16. Pusta reka (Bojnik)
 17. Polet (Laplje selo) Na Konferenciji su prisustvovali predstavnici svih 17 klubova, što jasno pokazuje da se radi o dobro organizovanim fudbalskim kolektivima. Generalni sekretar FSRIS, Hadži Ivan Đorđević je prisutne predstavnike klubova obavestio da neće biti povećani troškovi službenih lica, kao i sami putni troškovi, a ni ostale finansijske obaveze koje klubovi imaju prema FSRIS.
  • U zoni ,,Jug” biće odigrano 17 prvenstvenih kola, a toku jesenje sezone biće dve vanredne srede, i to u okviru 6.kola, 18.septembra i 12.kola, koje je na programu 23.oktobra – istakao je prvi operativac FSRIS Hadži Ivan Đorđević.
   Po običaju Ivan Nikolić, disciplinski sudija je najgovorljiviji u ovakvim prilikama, jer uvek ima mnogo toga što je u njegovom domenu da pojasni i objasni predstavnicima klubova, naročito iz dela Disciplinskog pravilnika. On to zna i ume, pa je tako i ovog puta upozorio sve predstvanike klubova da se moraju ponašati u okvirima sportske korektnosti, jer ko ne poštuje sve odredbe Disciplinskog pravilnika biće na adekvatan način sankcionisan, upravo onako kako je to predviđeno fudbalskim propisima.

 1. Propozicije takmičenja nisu menjane, pa tako ostaje obaveza da u ekipi mora od početka da bude jedan ,,bonus” igrač, rođen 1.janura 2000.godine i mlađi. Posebno apelujem na klubove da vode računa i evidenciju o pokazanim žutim kartonima. I dalje je na snazi propis da posle dobijena četiri žuta kartona, igrač mora pauzirati, a nakon toga posle svaka dva pokazana žuta kartona ne sme biti u ekipi. U novu prvenstvenu sezonu svi igrači mogu nastupiti bez obzira sa koliko su žutih kartona završili prethodnu sezonu. Svi oni igrači kojima nije istekla vremenska kazna ili kazna zbog crvenih kartona ne mogu da igraju za svoje ekipe, sve dok im te kazne ne isteknu. Predstavnici klubova ne smeju da javno komentarišu suđenje jer će zbog toga biti sankcionisani onom kaznom koja je predviđena za takvu vrstu prekršaja. Zona ,,Jug” po mom mišljenju je najlepša a u isto vreme i najteža i najkompleksnija u svakom pogledu, jer u ovom zoni nema više klubova sa teritorije fudbalskih svaeza Niša i Pirota, ali došle su novi klubovi iz Jablaničkog i Topličkog okruga, a tu je i Laplje selo sa teritorije Kosova i Metohije. Uprkos svemu tome, očekujem da bude dobrog fudbala i da sve protekne u najboljem redu – rekao je poslovično elokventni disciplinac FSRIS, Ivan Nikolić, iskusni fudbalski radnik koji je godinama u ovom ne, baš, lakom poslu.
  Bratislav Ranđelović se već dokazao i iskazao kao komesar za takmičenje i ovaj posao obavljaće i dalje. U kraćem obraćanju poželeo je puno uspeha svim klubovima, uz napomenu da je uvek na raspolaganju klubovima sve u želji da se svi, eventualni, problemi rešavaju brzo i na pravi način.
  Goran Marinković se iskazao godinama kao fudbalski sudija, a sada je u novoj debitanskoj ulozi, komesara za suđenje.
 1. Ne poznajem sudije sa ovog regiona, ali to mi neće biti teško, jer fudbalski teren je najbolje mesto gde se sve sudije mogu dokazati i iskazati na pravi način. Očekujem dobru i pravu saradnju sa svim onima koji su uključeni u ovoj priči, pa tako sudijama želim puno uspeha a tako nešto želim i svim fudbalskim klubovima – rekao je novi komesar za suđenje Goran Marinković iz Sokobanje.
  Referent za takmičenje u kancelariji FSRIS, Oliver Petrović je upozorio na činjenicu da svi oni koji imaju pravo da budu u restriktivnom prostoru moraju da imaju identifikacione kartice, jer bez tih ID kartica neće moći da tamo borave. Apelovao je na prisutne da odmah pristupe realizaciji dobijanja ovih ID kartica od strane nadležnog organa FSRIS. U isto vreme radiće se, rekao je Petrović, i na pripremi primene ,,komet sistema”, koji će, po svemu sudeći biti uveden od naredne sezone

 1. Posle izvlačenja takmičarskih brojeva u 1.kolu prvenstvene sezone u zoni ,,Jug”, koja startuje 17. i 18. avgusta, sastaju se:
  Kosanica – Sloga (Leskovac)
  Pčinja (Trgovište) – Budućnost (Orašje)
  Jedinstvo (G.Stopanje) – Žitorađa
  Jastrebac (Blace) – Bobište
  Nebeski anđeli (Vranje) – Čekmin
  Akademija 10 (Prokuplje) – Morava (Vladičin Han)
  Jablanica (Medveđa) – Svetlost (Badnjevac)
  Vranjska banja – Polet (Laplje selo)
  U 1.kolu sloboda je ekipa Puste reke iz Bojnika
  Prijatno iznenađenje koje zaslužuje sve pohvale, bilo je uručivanje poklona od strane FSRIS po tri fudbalske lopte svim klubovima u zoni. Sada kada mnoge klubove muči besparica, ovaj poklon je dobrodošao, jer mnogi fudbalski klubovi imaju puno problema sa obezbeđivanjem potrebnih rekvizita za rad i treninge. A tu svakako pripadaju i fudbalske lopte.
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare