Otadžbina: Glasanje u Generalnoj skupštini UN srpske delegacije o osudi agresije Rusije na Ukrajinu je političko šibicarenje

KOSOVSKA MITROVICA

Glasanje u Generalnoj skupštini UN srpske delegacije o osudi agresije Rusije na Ukrajinu je klasičan primer političkog flerta Aleksandra Vučića ili bolje reći političkog šibicarenja, saopštio je Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina.
“Predsednik Srbije još kaže da Rusi nemaju potrebe da se ljute na ovakvu odluku Srbije jer je Srbija jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Rusiji. Po običaju, predsednik Srbije laže. Srpski narod bi rekao, kao pas. Sankcije Rusiji nisu uvele ni Belorusija, ni Gruzija, ni Jermenija, ni Azerbejdžan, ni Kazahstan, ni Turska. U nameri da ispegla ovu svoju nepopularnu odluku predsednik se bavi sumornim prognozama za Rusku Federaciju. Kaže da će na osnovu član 6 povelje UN Rusiju izbaciti iz Ujedinjenih nacija. Predsednik opet laže. Zaista je čudno da najbolji student prava u istoriji beogradskog pravnog fakulteta, kako voli sam za sebe da kaže, ne zna da Savet bezbednosti čija je Rusija stalna članica daje predlog o prijemu i isključenju pojedinih članica iz UN. I Sergej Lavrov i Entoni Blinken ministri spoljnih poslova Rusije i Amerike kažu da je izbacivanje Rusije nemoguća misija.
Predsednik Srbije ide još i dalje. Nagoveštava onda da Kina neće staviti veto na Rezoluciju 1244 SB što znači da će Kosovo postati nezavisna država. Babi se snilo, što joj srcu milo.
Poslednjih dana svedoci smo prosto kuknjave, cviljenja, zapomaganja, očaja predsednika Srbija nad navodnim pritiscima zapadnih zemalja da Srbija zauzme negativan stav po pitanju Ruske Federacije. Imajući u vidu glasanje na Generalnoj skupštini UN izgleda da je taj pritisak urodio plodom. Pohvale zemalja Kvinte Aleksandru Vučiću odmah su usledile. Očita je činjenica da SAD i EU nije dovoljna popustljivost po pitanju Kosova i Metohije od predsednika Srbije, ili bolje reći izdaja i predaja južne srpske pokrajine u čemu je predsednik Srbije ubedljivo najbolji, nego im je bitnije da Srbiju odvoje od Ruske Federacije. Zapadu je danas važnija Rusija nego srpska južna pokrajina.
Predsednik Srbije se tokom svoje desetogodišnje vladavine nadao da će moći permanentno da flertuje. Od Ruske Federacije je dobio odlikovanje Aleksandra Nevskog kao veliki rusofil, od Kineza brojne ekonomske i lične privilegije a od strane Zapada dozvolu da može da po zemlji Srbiji tuče, bije, pljačka, krade spajajući mafiju i državu u jedno gde je on predsednik obe frakcije, i države i mafije. Zaštita Angele Merkel bila je prisutna skoro deceniju njegovog vladanja. Zauzvrat, Zapadu je sve što se od njega tražilo po pitanju KiM davao. Demontirao je institucije srpske države u južnoj srpskoj pokrajini. Prepustio Albancima, kao da su mu rod najrođeniji, i telekomunikacije i energetiku i sve drugo što su od njega zahtevali. Stvorio klasičnu državnu granicu unutar države Srbije. Ostalo je još da potpiše priznanje samoproglašene republike Kosovo. Nema sumnje da bi i to uradio samo da ostane na vlasti.
Vreme flerta za predsednika Srbije je došlo do kraja. Mora da se izjasni. Rat u Ukrajini pao mu je u nezgodno vreme. Da se on desio jedno dva meseca kasnije, da nije izbora u Srbiji, predsednik Srbije znao bi kako da se odluči. Rusima bi sigurno uveo sankcije. Ovako, uoči izbora, na ovakav korak zbog rusofilskog glasačkog tela teško da može tako da postupi.
Đavo je došao po svoje. Jer ko sa njim tikve sadi, o glavu mu se razbijaju. Predsednik Srbije je zaboravio jednu stvar. Da ima velike obaveze prema EU koja ga je dovela na vlast. A ako te obaveze ne ispuni, kazne su jako velike. Zato i kukanje, i cviljenje, i jadanje, i zapomaganje”, navodi se u saopštenju Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina”.

.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare