Novi sajt grada Niš na deset jezika

NIŠ

Zvanični sajt Grada Niša od pre nedelju dana ima novi izgled, moderniji je i, što je za građane važno, pregledniji. Prva novina koja pada u oči kada se uđe na sajt je mogućnost da se vesti, obaveštenja, podaci, konkursi, oglasi, mogu  čitati na 10  jezika,  arapski, kineski, francuski, nemački, španski, holandski, ruski, italijanski, engleski i portugalski. Na ovaj način Grad Niš se preko sajta može povezati sa stranim investitorima.                   

Na sajtu se i dalje mogu pročitati aktuelne vesti koje se odnose na aktivnosti rukovodstva Grada. Zainteresovani građani na sajtu mogu da se invormišu i o svim aktivnostima gradskih preduzeća, a tu je i mogućnost upoznavanja sa međunarodnom saradnjom Grada. Građanima je omogućeno da se upoznaju sa svim gradskim aktima, saopštenjima, javnim obaveštenjima, konkursima.

                  Od posebnog značaja je to što je sajt interaktivan pa građani mogu preko banera da prijave komunalne i druge probleme, ali i da aktivno učestvuju u rešavanju problema sa kojima se sreću i što je, takođe, važno da predlažu kreiranje budžeta Grada Niša.

                   Preko posebnog banera građani su povezani i sa  eUpravom.

                   Sajt pruža mogućnost građanima da se upoznaju i sa informacijama koje su za njih od svakodnevnog značaja a odnose se na kvarove na vodovodnoj mreži ili planiranim isključenjima elektrečne enregije zbog planiranih radova, te koliko će ta iskuljučenja trajati. Tu su i servisne informacije iz Parking servisa, Naisusa, Direkcije za javni prevoz.

    Zvanični portal Grada Niša i dalje se nalazi na istoj „adresi“ (www.ni.rs) samo je sada moderniji i pregledniji, mišljenja su oni koji su svakodnevno, zbog prirode posla, upućeni na gradski portal.

U glavnom „prozoru“ smenjuju se vesti koje se odnose na aktuelne aktivnosti gradske vlasti, dok se čitaoci preko menija mogu informisati o svim aktivnostima kako javnih preduzeća, tako i o međunarodnoj saradnji Grada Niša.

    Novi portal ima direktnu interakciju sa građanima preko banera koji poziva na prijavljenje komunalnih i drugih problema, kao i na aktivno učešće u kreiranju nacrta budžeta.

U okviru ovog banera postoji i direktna povezanost sa eUpravom preko koje je građanima Niša omogućeno prijavljivanje za vakcinisanje protiv korona virusa.

Osim toga, novi portal pruža mogućnost uvida u dokumentaciju, akta, konkurse, saopštenja i ostala javna obaveštenja.

    Ovde se mogu naći i servisne informacije koje su na dnevnom nivou bitne građanima Niša, a tiču se kvarova  na elekto i vodovodnoj mreži i očekivanog vremena za njihovo otklanjanje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare