Naučni klub Niš: Počela realizacija projekta “Na mestu zločina”

NIŠ

U Naučnom klubu Niš je počela realizacija projekta “Na mestu zločina” – Interaktivna simulacija forenzičkog procesa. Projekat je od strane konkursne komisije Centra  za promociju nauke za 2021. godinu ocenjen najvišom ocenom od svih odobrenih projekata za tu godinu. 

„Projekat „Na mestu zločina” predstavlja interaktivnu simulaciju namenjenu učenicima trećeg i četvrtog razreda srednjih škola i ima za cilj da, na zanimljiv i njihovom uzrastu prilagođen način, približi celokupni forenzički proces. Učenici će imati priliku da se sami oprobaju u ulozi detektiva koji radi na slučaju smrti osobe: upoznaće se sa radom forenzičara, sakupljaće i obrađivati različite dokaze sa potencijalnog „mesta zločina” i samostalno će, uz podršku mentora, donositi različite zaključke o potencijalnom zločincu“, kažu u Naučnom klubu Niš, Regionalnog centra za usavršavanje zaposlenih u prosveti Niš.

                          U projektu učestvuju učenici Ekonomske škole, Gimnazije “Bora Stanković”, Gimnazije “Svetozar Marković” i ETŠ “Nikola Tesla” iz Niša, ukupno 40 učenika.

                   U Naučnom klubu Niš su putem zum platforme svim učesnicima predstavljeni ciljevi projekta, način rada i ukazano na značaj timskog rada koji ih očekuje. Za učenike je pripremljena publikacija, putem koje će iskustva iz projekta moći da prenesu vršnjacima u svojim školama.

                       Kroz avanturu koja ih čeka učešćem u 4 radionice tokom marta i aprila meseca vode ih studenti biologije sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu, Ana Milenković, Aleksandra Petrović, Jana Đorđević, Emilija Ćirić i Anastasija Jevtić uz mentorstvo profesoara dr Vladimira Žikića.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare