Otac bivšeg poslanika SNS Slaviše Bulatovića vređa i ugrožava bezbednost novinara JUGpressa zato što piše o slučaju falsifikovanog potpisa za plac, zbog koga su neki i hapšeni

VRANJE-LESKOVAC

 Velimir Bulatović , otac bivšeg poslanika SNS i visokog funkcionera te stranke iz Vranjske Banje Slaviše Bulatovića , uvredljivo komentatiše i time ugožava i bezbednost novinara Regionalne informativne agencije JUGpress Slavomira  Kostića.

,,Autor teksta u “Jugpresu” S.K. kada doživi svoj biološki kraj, svako ko bi hteo da za njega kaže neku lepu reč na njegovom odru, morao bi da slaže” objavio je na svom Fejsbuk profilu Velimir Bulatović, dva dana nakon što je preteće i uvredljive komentare uputio i novinaru Milojku Pantiću.

Velimir Bulatović je pre desetak dana kasno uveče uputio mejl na adresu JUGpressa u kome preti da će da “tuži” ukoliko nastavimo da izveštavamo o ovom slučaju zbog koga je hapšena zaposlena u Gradskoj upravi u Vranju a krivična prijava podneta i protiv autora ovih pretnji.

Na naš odgovor da uvek može da pošlaje demant napisnaog, koji ćemo objaviti, uputio je poruku da smo “srbomrsci” . Da li možda zato što izveštavamo o tome kako je falsifikovan potis čoveka koji je bio, u trenutku navodnog potpisivanja saglasnosti za proširenje placa porodice Bulatović, na hemoterapiji u Beogradu?


Uvredljivi komentari i pretnje usledili su nakon protesta ,,Kazna za falsifikatora”, održanog u Vranjskoj Banji, na kome je Pantić govorio, a Kostić o tome informisao javnost.

Novinar Slavomir Kostić, već dve godine, profesionalno, na osnovu zvaničnih izveštaja policije I tižilaštva, izveštava  o krivičnom delu bivšeg narodnog poslanika Slaviše Bulatovića, koji je lažirao izjavu I falsikovao potpis Čedomira Cvetkovića, dok je  bio na hemoterapiji, da bi otkupio školsko dvorište i nelegalno sagradio vilu.

Regionalna inforormativna agencija JUGpress i novinar Slavomir Kostić će nastaviti da izveštavaju o ovom slučaju u kome nadležni organi u Vranju ali i državni vrh i najviše rukovodstvo SNS u Srbiji i Vranju , treba praktično da pokažu da li ima zaštićenih zbog partijske pripadnosti ili je zakon ipak isti za sve.

A Slaviša Bulatović, koji je osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja u aferi falsifikat u Vranju i Vranjskoj Banji kako nas je obavestilo , obavestilo Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu dopisom PI 65-24 od 14. marta ove godine, da li njegov otac, krijući se iza njegove funkcije, može da vređa i komentarima ugrožava bezbednost novinara i medija.

Očekujemo da nadležni organi u Vranju reaguju i zaštite našeg kolegu Slavomira Kostića kao i sve druge novinara i novinarke u Vranju koji izveštavaju o ovom i drugim slučajevima kršenja zakona.

I, da podsetimo i njih i javnost Srbije , Osnovno javno tužilaštvo u Vranju je pokrenulo predistražni postupak protiv Velimira Bulatovića u julu 2022. godine zbog uvred koja je upućivao i tada na račun novinara Slavimira Kostića.

Velimir Bulatović je tada na svom Fejsbuk profilu napao i izvređao novinare Danasa, N1 i portala Info Vranjske, nazvavši ih “stokom novinarskom”, a nakon toga je još jedanput na istoj mreži izvređao novinara vranjskog portala Slavomira Kostića.

Bulatović je vređao novinare zato što su pisali o aferi sa falsifikovanim potpisom Čedomira Cvetkovića iz Vranjske Banje na zapisniku o saslušanju suseda, koji je porodici Bulatović omogućio kupovinu školskog dvorišta u tom mestu.

JUGpress

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Radoman Irić
Radoman Irić
27 dana pre

Velimire Bulatoviću, pokri se ušioma i ćuti. Uostalom poznata ti je ona narodna: Podvijen rep je najčvršći oslonac.
Dakle, vaško jedna Ć U T I , ne uznemiravaj poštene ljude.