Osuda napada na novinara N1 Milana Stojanovića

BEOGRAD

Udruženje novinara Srbije (UNS) osudilo je danas zastrašivanje novinara Televizije N1 Milana Stojanovića na koga nasrnuli radnici Javnog komunalnog preduzeća “Naisus” dok je pravio prilog o otklanjanju kvara na vodovodnoj mreži i zatražilo da tužilaštvo pokrene postupak protiv vinovnika ovog incidenta, saopštio je UNS.

Stojanović je za UNS izjavio da je sa udaljenosti od 50 metara snimao radnike koji nisu imali vidno obeležje firme za koju rade i da su sa te udaljenosti počeli su da viču na njega, a potom mu prišli i pokušali da ga oteraju.

On se predstavio se kao novinar i rekao da je došao da napravi prilog, ali se oni na to nisu obazirali, opkolili su ga i nastavili da mu se unose u lice.

Tek tada je pored video kamion sa obeležjima JKP “Naisus”, pozvao je policiju koja je došla, legitimisala sve prisutne i obezbedila mu uslove da obavi novinarski zadatak.

Stojanović je za UNS rekao kako je neuobičajeno da ima problem pri pravljenju servisne informacije i da ovakav vid ponašanja radnika komunalnog preduzeća nije očekivao

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare