Osnovni sud u Gnjilanu oslobodio pripadnike Dobrosinske grupe

GNJILANE
Svi članovi “Dobrosinske grupe” , optuženi da su počinili teroristička dela u selu Dobrosin koje se nalazi na samoj administrativnoj liniji sa Kosovom u opštini Bujanovac, oslobodjeni su od strane Osnovnog suda u Gnjilanu, javlja Klan Kosova.
Članovi ove grupe su Valjon Jašari, Skender Jašari, Gazmend Ljakna, Qendrim Rexhaj, Gazmend Džemšiti, Muhamed Aliu, Skender Selmani, Abdulah Zogaj, Enver Musoli.
Valjon Jašari i Skender Jašari su optuženi za optužbe “Izvršenje terorističkih dela”, “Organizovanje i učešće u terorističkoj grupi” i “Izazivanje opšte opasnosti”.
Gazmend Ljakna, Qendrim Rexhaj, Muhamed Aliu, Skender Selmani i Abdulah Zogaj su bili optužen za dela “Izvršenje terorističkih dela” i “Učešće u terorističkoj grupi”.
U međuvremenu, Gazmend Džemšiti i Enver Musoli su optuženi za tri krivična dela “Izvršenje terorističkih dela”, “Učestvovanje u terorističkoj grupi” i “Izazivanje opšte opasnosti”.
Ovi optuženi 2013. godine su bili osuđeni od istog suda od 60 godina zatvora, ali je 2016. godine Vrhovni sud Kosova  vratio slučaj na ponovno suđenje.
Oni su bili optuženi da su 2012. godine vatrenim oružjem napali kontrolni punkt multietničke policije Srbije u selu Dobrosin u opštini Bujanovac.
(Fotografija napadnitog punkta multietničke policije u Dobrosinu iz arhive JUGpressa)
Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
trackback
Osnovni sud u Gnjilanu oslobodio pripadnike Dobrosinske grupe – Gjergj Shqipëria-Skender Jashari
6 godine pre