Osnovci iz Turske i Bugarske u Vlasotincu

VLASOTINCE

Iz grada General Toševo u Bugarskoj u OŠ ,,Siniša Janić” u Vlasotincu pristiglo je 12 učenika, 2 nastavnika i direktor tamošnje škole, dok je u ekspediciji iz Bodruma iz Turske bilo 6 učenika i 2 nastavnika. Domaćin ovog svojevrsnog skupa je OŠ ,,Siniša Janić”, a prvi deo projekta je već realizovan u Bugarskoj, dok će se završni, treći skup, održati u Bodrumu u Turskoj.
Od ponedeljka pa sve do subote radiće se na realizaciji projekta u okviru programa Erazmus + i svih tih pet radnih dana učesnici ovog projekta biće u prilici da rade na temi multidisipliranog pristupa ublažavanju klimatskih promena u svetu. Predviđeni program zajedničkog rada je izuzetno sadržajan i interesantan i biće razmene znanja i iskustava učenika i nastavnika, zajedničke radionice sa mešovitim grupama, prezentacije, predavanja i debate. Izuzetna vrednost seminara predstavlja i upoznavanje gostiju iz Bugarske i Turske sa istorijskim i turističkim potencijalom Vlasotinca i njegove najbliže okoline.
U ulozi domaćina ovog skupa bili su direktor vlasotinačke OŠ ,,Siniša Janić”, Goran Mitić i načelnica Školske uprave Leskovac, Marina Ilić, koji su svojim gostima poželeli toplu dobrodošlicu, uz tradicionalnu pogaču i so na ulazu u prostorijama zgrade škole.

  • Izuzetno se radujem vašem dolasku i želim da podelim sa vama zadovoljstvo svih nas u školi što ćemo narednih dana imati mogućnost da zajedno radimo i učimo. Ovakve prilike su retkost pa se iskreno nadam da ćemo ove sedmice načiniti samo početne korake, kao dobru osnovu, za našu dalju sardanju. U poslu kojim se bavimo, razmena iskustava je od izuzetnog značaja, a ovakve prilike su odlična osnova za međusobnu nadgradnju. Posebno se radujem prisustvu učenika, kojima će, nadam se, ovo biti samo jedan od načina da, možda bolje nego mi, razumeju jedni druge i sruše sve zaostale barijere, toliko nepotrebne svima nama. Želim vam od sveg srca da se prijatno osećate ovde među nama, a sve ono, čega možda nema u našoj maloj sredini, nadomestićemo svi mi svojim iskrenim nastojanjem da ostavimo utisak što boljih domaćina – rekao je u pozdravnom govoru, Goran Mitić, direktor vlasotinačke OŠ ,,Siniša Janić”.
    Predstavnici škola iz Bugarske i Turske biranim rečima su iskazali zadovoljstvo na veoma srdačnom prijemu, uz nadu da će se dalja saradnja između ove tri škola nastaviti uzlaznom linijom što će još više doprineti zbližavanju učenika i njihovih nastavnika.
    U velikoj sali škole bilo je mnogo aplauza za program koji su priredili učenici OŠ ,,Siniša Janić” pod vođstvom i dirigentskom palicom profesora Radisava Ilića, a veselo kolo zaigrali su članovi folklornog ansambla ,,Crnilović”. (kraj) VS/LJS
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare