Osnovci i srednjoškolci se danas vraćaju na nastavu

NIŠ-LESKOVAC-VRANJE

  Prolećni raspust koji je počeo 10. aprila završava se danas i učenici osnovnih i srednjih škola se vraćaju školskim obavezama.  Već za desetak dana imaće mini odmor od četiri dana kada se dva dana praznuje Praznik rada, 1.maj koji se spaja sa vikendom. Tako će osnovci i srednjoškolci biti na mini raspustu od 29. aprila do 3. maja kada ponovo polaze u školu. Ovde se završava prekidanje nastave zbog praznovanja i učenici do kraja drugog polugodišta i početka letnjeg raspusta neće  više odmarati.

                                  Školska godina se za učenike odmog razreda koje očekuje i polaganje završnog ispita završava  6.juna. Ostali osnovci od prvog do 8 razreda na letnje ferije odlaze 20.juna.

                                   Učenici osmog razreda će ove godine polagati malu maturu 21., 22. i 23. juna. Očekuje ih nekoliko novina. Prva je što će umesto kombinovanog testa polagati samo jedan predmet koji izaberu. U ponudi su biologija, hemija, fizika, istorija i geografija. Druga promena je način bodovanja. Srpski i matematika nose maksimalnih 14 poena, a kombinovani test 12. Iz škole đak može doneti maksimalnih 60 bodova, i to ako je na kraju godine imao zaključene sve petice od šestog do osmog razreda.

                                 Maturanti u gimnazijama sa nastavom završavaju 23.maja, dok učenici završnih razreda četvrogodišnjih srednjih stručnih škola na raspust odlaze 30. maja. I za njih će pravi odmor početi tek kada završe  polaganje mature i odbrene diplomske radove, a potom polože i prijemne ispite na fakultetima koje su odabrali.

                              Svi ostali srednjoškolci na raspust odlaze 21.juna. (kraj) VP/SA

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare