Osmani raspisala izbore na severu za 18. decembar

PRIŠTINA

Predsednica Kosova Vjosa Osmani je, nakon završetka konsultacija sa političkim partijama i CIK-om, za 18. decembar raspisala vanredne izbore za gradonačelnike opština Severna Mitrovica, Zubin Potok, Leposavić i Zvečan.

„Zadužuje se Centralna izborna komisija Republike Kosovo da preduzme sve neophodne radnje za organizovanje i održavanje izbora za gradonačelnika opština: Severna Mitrovica, Zubin Potok, Leposavić i Zvečan, u skladu sa ovom odlukom i zakonom. na snazi“, navodi se u odluci predsednice Osmanija o određivanju i raspisivanju datuma vanrednih izbora za gradonačelnike četiri opštine na severu Kosova, prenosi Klan Kosova.

Nakon sastanka sa predstavnicima političkih partija, Osmani je rekla a će se obratiti međunarodnim partnerima sa zahtevom za praćenje izbora i što većim međunarodnim učešćem u ovom izbornom procesu.

Osmani je takođe naglasila da će bezbednosne institucije preduzeti sve mere kako bi se građani, bez obzira na etničku pripadnost, osećali zaštićeno, sigurno i ostvarili svoja ustavna prava, prenosi Klan Kosova.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare