Osmani (DSK): Poruke Pompea protiv plana Tačija

PRIŠTINA

Poslanica Demokratskog saveza Kosova Vjosa Osmani napisala je danas na svom fejsbuk profilu da je saopštenje Stejt departmenta posle susreta Majka Pompea i Hašima Tačija, “dalo tri izuzetno značajne poruke za Kosovo” koje su, ocenila je “u suštini protiv plana za koji se zalaže predsednik Koosva”..

“Prva je da su ponovili podršku suverenitetu Kosova, što podrazumeva suverenitet na celoj teritoriji Kosova u granicama u kojima je priznata njena nezavisnost od strane SAD”, napisala je Osmani na Fejsbuku.

Ona smatra da je druga značajna poruka da “SAD podržavaju sporazum sa Srbijom koji je moguće implementirati”, što, ocenjuje , ” podrazumeva da sporazum treba da bude prihvatljiv za narod Kosova i parlament zemlje, jer inače nema njegovog ostvarivanja”.

Poruka da “SAD podržavaju sporazum sa Srbijom koji povećava regionalnu stabilnost je jasna poruka da visoki zvaničnik SAD smatra da se ovim “rusko srpskim”planom o promeni granica koji podržava predsednik Tači ;postiže suprotno, jer će to dovesti do destabilizacije regiona i šire”, napisla je Osmani na fejsbuku.
.
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare