I osmaci u Bujanovcu slavili na trgu

 

BUJANOVAC

Svršeni osmaci iz Osnovne škole “Branko Radičević” u Bujanovcu , njih 113, na svečani način obeležili su danas kraj svog osnovnog obrazovanja.

Poput svojih starijih kolega maturanata srednje škole Sveti Sava, I svršeni osnovci “Branka Radičevića” danas su uz trubače, uz  igru , pesmu I po koju suzu obeležili završetak svog osnovnog obrazovanja.

Najpre u dvorištu škole  a kasnije I na  gradskom trgu, organizovani, onakvi kakvi su bili I tokom svog školovanja, slavili su kraj jednog poglavlja u svom životu.

Sara Bačević, kaže da će osmogodišnje školovanje pamtiti samo po lepim trenucima.

“Planiram da upišem matematičku gimnaziju”.

Mirjana Stanković, kaže da su društvo , nastavnici I veliko prijateljstvo sve ono što će pamtiti.

“Stekli smo mnogo prijatelja I  znanja, a planiram da upišem medicinsku školu u Vranju”, kaže za JUGpress Stanković David.

“Najbolji nastavnici” kaze Iseni Alen, “pamtiću ovo školovanje I po drugarima I druženju, a planiram da upišem za mašinskog tehničara, dok njegov drug Mrtin Selji želi da upiše saobraćajnu školu u Preševu.

Uvek je lepo ali I teško oprostiti se od jedne generacije svojih učenika.

Svedoci njihovog odrastanja su pre svega nastavnici, razredne starešine koji su ih učili I vaspitavali I prolazili s njima kroz lepe ali I one manje lepe situacije, u najtežim adolescentnim godinama.

„Kada dodje kraj, osećanja su pomešana”, kaže za JUGpress razredna starešina Negica  Dejković.

”Ovo je jedna od boljih generacija, ja ovu decu znam jer sam sa njima od njihove šeste godine u vrtiću jako je mi žao sjedne strane što odlaze a sdruge strane želim da napreduju, da idu dalje. Želim im puno uspeha za upis u srednje škole  I nadam se da će svi upisati željene škole jer su svojim radom I zalaganjem zaslušili to”.

 

Svršene osnovce 1.juna  očekuje maturski bal a nakon toga I maturski ispit pa upis u željene srednje škole. A nama preostaje jednino da im poželimu svu sreću.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare