Volonteri udruženja Radne akcije Delijski vis popravili ogradu vrtića “Pepeljuga”

NIŠ

Nepoznati počinilac je pre nekoliko dana polomio je ogradu vrtića PU “Pepeljuga” u naselju Delijski vis.

Osim ograde oštećen je potporni zid i trotoari iznad dvorišta ove ustanove u ulici Braće Vuksanović.

Zaposleni u ovom vrtiću se nisu pomirili sa nastalom štetom, pre svega zbog sigurnosti dece i obratili su se za pomoć svojim starim prijateljima koji su im i do sada pomogali, udruženju Radne akcije Delijski Vis. 

Kao i do sada članovi udruženja su se istog trenutka odazvali pozivu i pritekli u pomoć kako bi problem što pre bio rešen.

                            “Članovi našeg udruženja su izašli na teren i utvrdili stanje kako bi tačno znali šta nam je potrebno da napravljenu štetu saniramo. Ažurnost je naše drugo ime i ni minut nismo čekali da pomognemo. Materijal koji nam je bio potreban za popravku ograde nabavili smo od svojih para i odmah smo prionuli na posao. Popravili smo ogradu koju je usled zaleđenog asfalta polomio neki automobil”, kaže Milan Spasić, predsednik udruženja Radne akcije Delijski Vis.

                           Volonteri ovog udruženja su popravili i potporni zid i ivičnjake, tako da je ograda vraćena u prvobitno stanje.

                           Milan Spasić kaže da volonteri udruženje Delijski vis godinama unazad sarađuju sa ovim vrtićem.

 

“Nekoliko akcija je organizovano u ovom vrtiću. Pomagali smo oko krečenja, uređivali smo fasadu koju smo oplemenili lepim muralom, sa mališanima smo organizovali i ekološku akciju kada smo svi zajedno zasadili sadnice drveća u dvorištu. Sada smo im pritekli u pomoć da reše problem koji imaju, a na raspolaganju smo im uvek jer se radi o ustanovi koja se brine o deci koja zaslužuju da odrastaju u uređenom i zaštičenom prostoru”, kaže Spasić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare