Osam parking mesta za roditelje dece iz vrtića „Bambi“

NIŠ,

 Roditelji čija deca pohađaju vrtić „Bambi“ na Bulevaru Nemanjića i koji su, kada dovode ili dolaze po decu automobilima, sada mogu da odahnu. Parking koji ima mesta za osam vozila nalazi se nedaleko od vrtića, a roditelji će na njemu moći da se zadrže desetak minuta koliko im je potrebno da dete predaju vaspitačicama u vrtiću. Na ovaj način smanjiće se gužva u saobraćaju koja se javlja u vreme dolaska ili odlaska dece iz vrtića kada se roditelji tu zaustavljaju automobilima, a posebno je otežavajuća okolnost to što je tu i kružni tok. Parkin mesta onezbedilo je JKP „Parking servis“ i služiće isključivo ovoj nameni.

                   „Roditelji već sada mogu koristiti ovaj parking jer je on njima i namenjen“, kazala je Vladislava Ivković, pomoćnica gradonačelnice Niša.

                    Da bi bezbednost bila u potpunosti obezbeđena , kazala je ona, u proceduri  je postavljanje odgovarajuće signalizacije.

                    „Signalizacijom koja se postavlja biće označeno kome je parking namenjen, u kom roku se isti može koristiti i u dogovoru sa „Parking servisom“ i „Pčelicom“ obezbediće se i posebne dozvole kao bi na terenu bilo vidljivo da se na tom mestu parkirao roditelj koji je odveo dete u vrtić „Bambi“.

                    Ovakvim rešenjem roditelji čija deca pohađaju vrtić „Bambi“ više  neće parkiranim automobilima blokirati autobusko stajalište koje se nalazi u neposrednoj blizini.

                   Parking  se ispred Poštanske štedionce koja je blizu vrtića “Bambi”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare