Niš će dobiti  Spomenik nenasilju, jedinstven u Srbiji

NIŠ

Članovi Gradskog veća jednoglasno su usvojili  Predlog odluke o podizanju Spomenika nenasilju. Spomenik će biti podignut na zahtev članova porodice mladog studenta Medicinskog fakulteta Vuka Stoiljkovića. Pre osam godina Srbiju je potresla vest o brutalnom ubistvu Vuka Stojiljkovića, studenta medicine iz Niša. Zbog ovog slučaja Nišlije su danima protestovale, a ubica, takođe student, iste se noći predao policiji.

                  „Spomenik nenasilju nalaziće se u parku na Bulevaru Nemanjića i biće posvećen svim mladim osobama stradalim od nasilja. Inicijatori izrade spomenika su majka i deka Vuka Stoiljkovića koji je tragično ubijen 2014.godine. Grad je podržao ovu incijativu jer je spomenik istovremeno i opomena   svim mladim ljudima da nasilje sa sobom nosi i odgovarajuće posledice koje uništavaju njihove živote i da se umesto nasilju okrenu svim lepim stvarima koje im život nudi. Spomenik je i znak  da je potrebno pokazati malo više tolerancije, razumevanja, komunikacije bez sukoba a posebno  beu tragičnih posledica“, kazala je Adriana Anastasov, gradska većnica.

                Ona je dodala da je u stalnom kontaktu sa porodicom Vuka Stoiljkovića.

               „Znam da će njima ovaj spomenik puno značiti  i da će biti srećni što će njihova ideja biti realizovana“, dodala je Anastasov.                  Prema rečima gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski Spomenik nenasilju biće jedinstven spomenik u Srbiji, a grad Niš se na ovaj način pridružuje svetskim gradovima koji se i na ovaj način bore protiv nasilja ukazujući mladima na prave vrednosti

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare