ORL klinici uz pomoć “Čepeninga” donirana mehanička kolica

NIŠ

U najnovijoj akciji  “Čepeninga” ORL klinika Kliničkog centra Niš danas je dobila  dvoje mehaničkih kolica.  Kao i do sada organizaor akcije je Udruženje za pomoć Nišlijama.

“Još jednom se pokazalo koliko vredi i koliko je važna humanist Nišlija jer zahavaljujući njima i čepovima koje su oni prikupili ova akcija je stigla do konačnog cilja, odnosno obezbedili smo kolica za pacijente ove klinike”, kazao je Vojkan Živković iz Udruženja Čepening koji je juče ovoj klinici uručio dvoja mehanička kolica za pacijente. Organizaor akcije je Udruženje za pomoć Nišlijama, a Vojkan Živković je dodao da veliku podršku dobijaju i od ustanove Apoteke Niš.

On je apelovao na Nišlije da  tvrdu plastiku ne baciju već prikupljaju i dosstave ovoj humanitarnoj organizaciji.

“Onog momenta kada ne bude potrebe za kolicima i drugim pomagalima, krenućemo sa drugom vrstom pomoći, a to može da bude i obnavljanje mobilijara u vrtićima ili na dečijim igralištima, jer dokle god bude plastičnih čepova mi ćemo biti u prilici da nekome pomognemo”, kazao je Živković i dodao da je samo za jedna kolica potrebno sakupiti oko 400 kilograma čepova.

Kolica koja su nabavljena uz pomoć prikupljenih plastičnih čepova već dobile klinike za neurologiju, za nefrologiju, za fiziklanu terapiju, za urologiju, a sada i ORL klinika. Kolica će dobiti i Klinika za neurohirurgiju.

Darodavcima se, ali i svim građanima koji učestvuju u akciji prikupljanja čepova u ime klinike i osoblja, zahvalio profesor dr Dušan Milisavljević, direktor ORL klinike Kliničkog centra Niš.

“Ovo je lepa inicijativa, a osoblje sa Klinike kao i mi lekari podržavamo svaku akciju koja ima za cilj da pomogne onima kojima je pomoć potrebna, ali i svaku akciju čiji je cilj očuvanje čovekove životne okoline”, istako je dr Dušan Milisavljević. “Moram da kažem i to da se i osoblje naše klinike pridružilo ovoj akciji i da i svi mi ovde prikupljamo plastične čepove.Pored lečenja pacijenata širimo i priču o očuvanju životne sredine”.

Profesor dr Dušan Milisavljević je dodao da ORL klinika unazad godinu dana ide ozbiljnim koracima ka modernizaciji i jednom vrlo ozbiljnom radu.

“Ozbiljnim radom smo uspeli da budemo rame uz rame sa ORL klinikom Kliničkog centra u Beogradu uz podršku rukovodstva Kliničkog centra Niš i samog resornog ministarstva koje je imalo razumevanje za potrebe pacijenata jugoistočne Srbije i za potrebe našeg Kliničkog centra”, dodao je Milisavljević. “ORL klinika je u poslednjih godinu dana opremila svoje kabinete nasavremenijim aparatima kojima možemo da pomognemo pacijentima na najsavremeniji način. Imamo najpreciznije aparate za proveru sluha kako kod odraslih osoba tako i kod beba. U operacionim salama, takođe, imamo najnoviju opremu, a uskoro očekujemo i najsavremeniju hiruršku opremu koja će kliniku sa najsavremenijim metodama rada uvesti u 21 vek.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare