Organizacija SOS Dečija sela Srbija donirala je automobil Centru za socijalni rad u Bujanovcu

BUJANOVAC

Organizacija SOS Dečija sela Srbija, donirala je danas za potrebe rada Centra za socijalni rada u Bujanovcu automobil.

Automobil je doniran u sklopu projekta urgentne pomoći „Solidarnost“ koji je pokrenut u avgustu 2015. godine, sa ciljem pružanja materijalne pomoć i psihosocijalne podrške deci i porodicama, izbeglicama sa Bliskog Istoka, na njihovom putu kroz Srbiju.

SOS Dečija sela Srbija obezbedila su Sigurna mesta za decu, Kutak za majku i dete, Porodični kutak,  ICT kutak, Kutak za mlade, podršku mobilnog edukativnog tima “Super autobusa” i tima za zaštitu dece, kroz kreativni, zabavni i neformalno edukativni rad sa decom i mladima, kroz organizovanje okupacionih sadržaja za odrasle, distribuciju materijalne i nematerijalne pomoći, distribuciju obroka, kao i podršku nadležnim državnim institucijama i lokalnim zajednicama, kroz jačanje njihovih kapaciteta za odgovor na izbegličku krizu.

Ova donacija upravo ima za cilj da olakša rad Centra za socijalni rad u Bujanovcu u pružanju neophodne pomoći izbeglicama, ali i u radu sa porodicama iz opšte populacije.

Kroz svoj rad na projektu „Solidarnost“, organizacija SOS Dečija sela je prisutna na lokacijama Adaševci, Principovac, Beograd, Krnjača, Bujanovac i Preševo, a kroz rad našeg mobilnog tima, pokrivamo i lokacije, Bosilegrad, Dimitrovgrad, Pirot i Divljana. Kroz navedene aktivnosti od početka realizacije projekta, uloženo je 1.500.000 evra.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare