ORGANIZACIJA BORACA VETERANA: GRAD LESKOVAC POKUŠAVA SA REŠENJIMA

LESKOVAC

 

Realna slika današnjice jeste da su veterani rata društvena grupacija koja nije poštovana i uvažavana  kroz institucijalni sistem, jer još uvek nije donešen Zakon o boračkoj i invalidskoj zaštiti, još uvek nismo dobili status nacionalnog priznanja boraca, još uvek se problemi vezani za ratne veterane svakim danom nagomilavaju a institucije još uvek nemaju pravo rešenje za nas veteran, saopštila je danas Organizacija boraca veteran Republike Srbije čije je sedište u Leskovcu.

Ovo saopštenje je stiglo posle zakazane pa otkazane press konferenciji povodom godišnjice od NATO bombardovanja Srbije.

“ Da ne govorimo još i o neprimerenoj i pristrasnoj raspodeli ratnih dnevnica 2008. godine za koju smo mi leskovački veterani bili uskraćeni”, navodi se u saopštenju u komese, medjutim, ne objašnjava šta se desilo za sudskim procesima  za  takozvane ratne dnevnice a za koje (sudkse procese) je svojevremeno  orgnaizovano sakupljan novac od veteran.

 

“S druge strane, nvaodi se u saoppštenju,  grad Leskovac, iskreno možemo reći pokušava da nađe načina za rešavanje određenih problema veterana rata na lokalnom nivou kroz odobravanje i realizaciju projekata, ali to sasvim nije dovoljno. Ono za šta ćemo se, pre svega zalagati u jačanju saradnje sa lokalnom samoupravom jeste i postavljanje spomen ploče u gradu kao znak sećanja na sve žrtve bombardovanja 1999. Godin”,  piše u saopštenju koje potpisuje predsednik ove organizacije Dušan Nikolić.

Organizacija boraca veterana je, do konstituisanja ove  lokalne I republičke vlasti, u vise navrata organizovala ulične proteste zbog neisplaćenih ratnih dnevnica.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare