MEŠTANI LIPOVICE DOBILI AMBULANTU

LESKOVAC

 

 

 

U Lipovici je počela sa radom nova ambulanta, u šta je grad Leskovac preko Direkcije za urbanizam i izgradnju uložio 6 miliona 400 hiljada dinara. Ambulanta je smeštena u prostorijama nekadašnje mesne zajednice, koja je renovirana od temelja – urađeni su građevinski radovi, uvedena voda i kanalizacija, elektroinstalacije, demontiran postojeći krovni pokrivač  i izgrađen novi, završeno je parterno uređenje, postavljana je ograda i nabavljena medicinska oprema.

Direktor Doma zdravlja Slaviša Božić rekao je da će ambulanta za početak raditi  dva dana tokom nedelje, sa radnim vremenom od 9 do 15 sati, kako bi pacijenti koji rade u prvoj i drugoj smeni mogli da koriste zdravstvene suluge. Ukoliko bude više pacijenata, ambulanta će raditi i tri dana tokom nedelje, rekao je Božić. Ambulanta bi mogla da ima i puno radno vreme ukoliko bi se barem 800 od 1.100 stanovnika Lipovice izjasnilo za svog izabrnog lekara koji bi radio u ovoj ambulanti.

Inače, usluge ambulante u Lipovice koristiće oko 1.1000 stanovnika ovog mesta, koji su se do sada lečili u Brestovcu.

-Građani Lipovice su sve vreme pomagali u renoviranju prostora stare mesne zajednice i mi im se na tome zahvaljujemo, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović na otvaranju nove ambulante. Dom zdravlja je pomogao što se tiče opreme i najboljeg kadra koji imamo, a dali su simbolično i 100.000 dinara za telefosnku liniju i video nadzor.  Time smo definitivno stavili tačku na problem čije rešavanje meštani Lipovice čekaju 15 godina.

Cvetanović je najavio otvaranje ambulante u naselju Ančiki u narednih godinu dana. U Lipovici će, inače, biti izgrađena i nova zgrada mesne zajednice u šta će biti uloženo 2 miliona i 300 hiljada dinara. Očekuje se, ukoliko ne bude komplikacija sa tenderom, da će ovi radovi biti završeni za 60 dana, dakle, pre leta, rekao je Cvetanović.

U 2015. godini lokalna samouprava je uložila 19 miliona 200 hiljada dinara u sređivanje zdravstvenih ambulanti na teritoriji grada.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare