Opštinsko veće u Bujanovcu: Budžet, generalna regulacija, otpušteni radnici

BUJANOVAC

Budžet opštine Bujanovac je u 2016.godini  realizovan sa  94,52 odsto, rečeno je na današnjoj, desetoj sednici Opštinskog veća .

 Predsednik opštine Šaip Kamberi izrazio je očekivanje da će realizacija budžeta na ovom nivou biti I ove godine.
Članovi veća su usvojili Izmenu I dopunu Plana generalne regulacije Bujanovca. Inače, Plan je bio predstavljen tokom februara meseca na šta su odgovorni imali 25 primedbe od kojih su danas skoro sve prihvaćene I izmenjene.
Na današnjoj sednici određena je I mesečna nadoknada u iznosu od 50 hiljada  za likvidacionog upravnika JP “Direkcije za građevinsko zemljište, urbanizam, puteve I stambene poslove” opštine Bujanovac koji će biti isplaćivan od 28 aprila pa sve do okončanja funkcije likvidacionog upravnika.
Takođe na sednici su se našle I tužbe bivših radnika “Direkcije za izgradnju” kojima je radni odnos prestao na nezakonit način.
Kao dodatna tačka dnevnog reda sednice našla se  Izmena pravilnika o sistematizaciji radnih mesta u opštinskoj upravi, zatim Program za korišćenje poljoprivrednog zemljišta za tekuću godinu I imenovanje komisije za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta koje je u svojini opštine.
 Inače, po rečima načelnice poljoprivrede Ružice Anđelković  ukupna površina poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini a čiji je korisnik bujanovačka opština je 4 885 hektara.
 Od toga , 1 310 hektara zemljišta je površina koja je u planu da se izdaje, ostatak  su delimično neobradive površine, rekla je Anđelković.
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare