Dobra klima za razvoj

LESKOVAC

RES fondacija u partnerstvu s Beogradskom otvorenom školom u Centru za razvoj Jablaničkog
i Pčinjskog okruga organizovala je, za predstavnike lokalnih samouprava i civilnog društva, radionicu „Dobra klima za razvoj“. Po rečima Jasminke Jang iz RES fondacije, cilj radionice je upoznavanje lokalnih samouprava o procesu izrade Klimatske strategije Republike Srbije i Akcionog plana koji će predvideti i mere od značaja za lokalne zajednice. Stoga je od velike važnosti blagovremeno uključenje u ovaj proces kako bi donosioci odluka bili upoznati sa idejama, potrebama i mogućnostima u lokalnim samoupravama.


„Ovo je jedan u seriji skupova koji RES fondacija održava u najnerazvijenijim opštinama Srbije. Ovaj program podržava Švedska preko Beogradske otvorene škole. Na ovaj način prikupljamo relavante ulazne podatke za izradu klimatske strategije koja je u toku. Znamo da se svi evropski inovantivni koncepti u javnim politikama sprovode na lokalnom nivou i od ključne je važnosti da razgovaramo sa ljudima o njihovim lokalnim problemima i njihovim predlozima za rešavanje tih problema. Na kraju će se sve te diskusije sumirati u jedan mali dokument i to će biti podeljeno sa Ministarstvom energetike i Ministarstvom poljoprivrede i životne sredine koje vode ovaj proces izrade Strategije za klimatske promene.“
Radionici su prisustvovali predstavnici opština Trgovište, Bujanovac, Bosilegrad, Surdulica, Lebane, Vlasotince, Medveđa i Vladičin Han, kao i predstavnici Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare