Opština Vlasotince ne da dokumentaciju o mini hidroelektrani poslaniku

BEOGRAD

Poslanik Demokratske stranke i član skupštinskog Odbora za privredu i energetiku Miodrag Gavrilović izjavio je danas da, iako mu je obećano da će službe opštine Vlasotince hitno dostaviti dokumentaciju u vezi sa davanjem dozvola bilo koje vrste i u bilo kom periodu za izgradnju mini hidroelektrane “Besko” na Rupskoj reci, to još nije urađeno.

U četvrtak sam imao jednočasovni sastanak s predsednikom opštine Bratislavom Petrovićem i njegovim saradnicima. Ono što mogu sada da kažem je da smo napravili dogovor da nakon sastanka uputim zvaničan i-mejl njemu, opštinskom veću i načelniku opštinske uprave, što sam i uradio. Odgovor nisam dobio do danas. U petak i subotu sam Petroviću slao više SMS poruka, nije odgovorio, rekao je Gavrilović FoNetu.

On je istakao da je dobio nezvaničnu, “insajdersku” informaciju da šef opštinskog odeljenja za urbanizam nije dozvolio dostavljanje dokumentacije, iako je to Petrović od njega tražio, nego je rekao da se Gavriloviću može dozvoliti samo uvid u nju, ne i kopiranje.

Razlog može biti samo jedan – da bi se sprečio stručni tim koga planiram da angažujem da uradi proveru zakonitosti izdatih dozvola i ostale dokumentacije i ispunjenost važećih propisa iz raznih oblasti, objasnio je Gavrilović.

On je najavio da će, zbog toga, u ponedeljak u 12:15 održati konferenciju za novinare ispred zgrade opštine Vlasotince.

Meštani sela Dedince, potpomognuti ekološkim aktivistima, danima drže svojevrsne barikade, sprečavajući investitora da im i preostali deo Rupske reke stavi u cev i tako ih ostavi bez vode.

Podršku im je u četvrtak, kad je investitor pokušao da počne radova, pa su ga sprečili, svojim dolaskom pružio i Gavrilović, prenosi FoNet.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare