Opština Bujanovac najavljuje Dane komandanta Lešija

BUJANOVAC

 

Na zvaničnoj facebook stranici Opštine Bujanovac u nedelju uveče je objavljena najava „tradicionalne manifestacije Dani komandanta Lešija“, odnosno Ridvana Ćazimija, jednog od vođa OVPMB koji je poginuo u sukobima sa srpskim snagama bezbednosti 24. maja 2001. godine u okolini Velikog trnovca.

Po agendi, objavljenoj na stranici opštine, obeležavanje „Dana komandanta Lešija“ počinje 23. maja literarnim časom u bujanovačkom Domu kulture.

Dan posle sledi marš od fudbalskog terena u Velikom trnovcu do mesta Lešijeve pogibije, a potom poseta porodici, muzeju i na kraju fudbalska utakmica.

Poslednjeg dana manifestacije biće položeni venci na njegov grob, nakon čega će u Domu kulture biti održana komemoracija, navodi se u programu.

1
Ostavite komentar

avatar
1 Tema komentara
0 Odgovori na temu
0 Pratioci
 
Najvise reakcija na komentar
Najvaznija tema
1 Autor komentara
milan Skorasni komentari autora
  Prati  
Najnoviji Najstariji Najviše glasova
Obavesti me o
milan
Gost
milan

Nije tačno da je Ridvan Ćazimi poginuo u sukobu sa srpskim snagama. Pogođen je upravo dok je nadgledao ulazak srpskih snaga bezbednosti u novouspostavljenu kopnenu zonu bezbednosti na osnovu rezolucije Saveta bezbednosti UN 1244. Posotji realna mogućnost da su ga ubili Albanci nezadovoljni dolaskom srpskih snaga.